Hans Omey (AZW) boekt achtste overwinning op tiende editie Kerstloop op de Biest in Waregem

Redactie KW

Bij de heren was Waregemnaar Hans Omey de snelste op de 4,5 km, Mohamed Berok kwam als winnaar van de 10 km over de streep.

Met 402 voorinschrijvingen was de Kerstloop op de Biest aan haar tiende editie toe, dat tegelijk ook het eerste Open Kampioenschap van Waregem was. Traditioneel worden de 4,5 km en de 10 km voorafgegaan door drie jeugdlopen.

De gedoodverfde winnaar op de korte afstand was AZW’er Hans Omey en hij kwam ook als eerste over de finish in een tijd van 12’50”. Meteen goed voor zijn achtste overwinning op negen deelnames op de Biest. Vorig jaar nog moest Omey verstek laten gaan wegens blessureleed. “We zijn redelijk snel gestart en de wind en de regen speelden in ons nadeel. Ik had een 100 m-tal voorsprong op de achtervolgers, dus het was zaak om tempo te blijven houden”, blikt Hans Omey terug. “De volgende wedstrijd die voor mij op het programma staat is de Kerstcorrida in Deerlijk op zondag 21 december. Ik heb er nog niet kunnen winnen, maar deze keer mik ik zeker op de eerste plaats.”

Hans Omey (AZW) boekt achtste overwinning op tiende editie Kerstloop op de Biest in Waregem

Hans Omey is de winnaar van de 4,5 km. (Foto ED)

Bij de dames won Ann Parmentier (AZW) de korte afstand. Een dik uur nadien nam ze ook deel aan de 10 km en eindigde ze op de vierde plaats. Duatlete Ilse Geldhof uit Boezinge was de beste op de 10 km in een tijd van 36’49”, voor Gwendolyn de Deyne (36’50”) en Patricia Delvael (37’12”) uit Rollegem. Bij de mannen was Mohamed Berok de sterkste in 30’10”, voor Stephen Soetaert en Oost-Vlaming Cedric Van de Putte.

Hans Omey (AZW) boekt achtste overwinning op tiende editie Kerstloop op de Biest in Waregem

Op de 10 km was Mohamed Berok de beste, voor Stephen Soetaert en Cedric Van de Putte. (Foto ED)

(ED-foto’s ED)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 12 december.