Hans Omey, Adinda Vetsuypens, Yves Vandemeulebroucke en Sylvie Christiaens winnen de eerste editie van Dwars door Zulte

Het podium bij de vrouwen op de 6 kilometer. © EL
Redactie KW

Ruim vierhonderd lopers kwamen afgezakt naar Olsene om er deel te nemen aan de eerste editie van Dwars door Zulte georganiseerd door Joggingclub Lenig Zulte.

Op de 12 kilometer ging de zege naar Avelgemnaar Yves Vandemeulebroucke die vorige week ook al de Midzomerrun in Kortrijk op zijn naam schreef. Hij legde de afstand af in 41min30. Jan Goesaert kwam 10 seconden later over de finish. Bram van Wijmelbeke vervolledigde het podium.

Bij de dames pakte Sylvie Christiaens haar tweede zege dit weekend. Na Harelbeke won ze nu ook in Zulte. Met haar 49min38 deed ze 32 seconden beter dan Isabelle Braekeveld die op haar beurt Valerie Broeckmans 6′ voorbleef.

Op de zes kilometer was het Hans Omey die zoals verwacht geen tegenstand duldde. De Waregemnaar daags voordien nog winnaar op de Trio triatlon van Kortrijk klaarde de klus in 19min01. Daan Dhondt werd tweede op 13 seconden en Kevin Dhondt mocht als derde mee het podium op.

Bij de dames was Adinda Vetsuypens uit Ouwegem primus. Met een tijd van 23min40 was ze maar liefst 6min46 sneller dan Judith Demets. De Anzegemse Katrien Vandererven werd derde.

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier