Hannes Obreno wint op regatta in Gent

Redactie KW

Hannes Obreno (Brugse Trimm- en Roeclub) heeft zaterdag tijdens de eerste dag van de internationale regatta van GRS op de Watersportbaan in Gent de wedstrijd in skiff gewonnen.

De Bruggeling, achtste op het WK in Amsterdam, kreeg er onder meer de Nederlander Roel Braas voor het eerst dit seizoen als tegenstander. Beide heren roeiden eind augustus voor het laatst tegen elkaar en ook nu was Obreno de sterkste. Hij versloeg de Nederlander met maar liefst tien seconden (7:07.55). In lichte skiff kreeg zijn clubgenoot Niels Van Zandweghe, eerstejaarssenior en zevende op het WK voor junioren in 2014, heel wat tegenstand uit Duitsland. Hij werd achtste. “Ik heb een slechte wedstrijd geroeid en ben dus ook behoorlijk teleurgesteld. De start verliep uitstekend en ik had meteen een goed ritme te pakken, maar na 400 meter kreeg ik door de vele golfjes plots last waardoor ik mijn ritme verloor en meer in de soep aan het roeren was dan aan het roeien. Ik was zelfs niet moe toen ik over de finish kwam…” aldus een teleurgestelde Van Zandweghe in een reactie aan ‘Roeien in België’.

Zijn vriendin Olivia Gheysen (ook al BTR) werd derde bij de juniores dames, maar moest toch met een achterstand van 18 seconden genoegen nemen na de Brusselse Rachel Willaumez. Ilse Vandenhouweele (KRNS Oostende) werd vierde.

Pierre De Loof (KRB) werd 9de bij de mannen U23. Bij de junioren 12 jaar werd Florian Vandenbussche (BTR) knap eerste. Tristan Vandenbussche deed hem dat na bij de juniores 14 jaar.

In de Grote Prijs Keizer Karel, in acht met stuurman, won een combinatie met junioren mannen 18 jaar van KR Brugge, KRNS Oostende en KR Club Gent in 6:06.42, voor een Duitse en twee Engelse boten.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier