Hannes Obreno wint ook tweede race en plaatst zich voor de A-finale

Hannes Obreno gaat in die A-finale op jacht naar een Olympisch ticket. © BELGA
Redactie KW

Op de tweede dag van de Europese Olympische kwalificatieregatta op de Rotsee in het Zwitserse Luzern heeft Hannes Obreno zich maandag met een tweede zege op rij voor de A-finale geplaatst.

De 25-jarige Bruggeling liet in zijn halve finale de Hongaar Bendeguz Petervari, de Australiër Rhys Grant, de Rus Andrey Potapkin, de Israëliër Dani Fridman en de Fransman Cedric Berrest achter zich.

Obreno nestelde zich van in de eerste meters aan de leiding en gaf die geen moment meer uit handen. In zijn zog werd een verwoede strijd uitgevochten door Grant, Petervari en Potapkin. Op 500 meter van het einde was er nog een duidelijk verschil tussen Obreno en Grant, maar door een felle eindsprint van Potapkin gleed het ganse veld in elkaar. Obreno werd niet meer verontrust, maar het verschil met Petervari en Grant bedroeg aan de meet niet eens een volle seconde. Potakin finishte vierde op anderhalve seconde en greep dus niet alleen naast een finaleticket, maar meteen ook naast een ticket voor Rio.

De A-finale en de jacht op drie olympische tickets wordt dinsdag om 16u10 een race tussen Obreno, Petervari, Grant en de eerste drie van de andere halve finalerace: de Deense winnaar Nielsen, de Duitser Syring en de Fin Ven. Hannes Obreno liet met 7:00.97 de snelste tijd van de zes finalisten optekenen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier