Hannes Obreno wint in een koppelvier

© ACR
Redactie KW

Op dag twee van de Brugge Boat Race, kwamen zondag de kleinere boottypes op het water. Hannes Obreno, Bram Dubois, Pierre De Loof en Gilles Poysat wonnen als kwartet hun wedstrijd.

Het Brugse Waggelwater, tussen de brug van Nieuweghe en het boothuis van het organiserende KBR (Koninklijke Brugse Roeivereniging) zorgde net als bij de achtriemen op zaterdag voor het decor. De toenemende wind en de schuimkopjes op het woelige water maakten het de vele roeiers niet gemakkelijk.

Aan de start verschenen toch een pak grote namen. De dag werd geopend met onze Belgische trots Hannes Obreno (Brugse Trim- en Roeiclub). Hij deelde bij de senioren in een koppelvier met drie andere namen uit onze nationale roeiwereld: Luikenaar Gilles Poysat, Bram Dubois (KRNS Oostende) en Pierre De Loof (KBR). Het kwartet hield onder leiding van gewezen Olympisch roeier Dirk Crois hun Gentse concurrenten achter zich.

Primeur

Binnen drie weken in Seneffe mogen we ons mogelijk aan een primeur verwachten. Bram Dubois en Gilles Poysat vormen daar mogelijk een duo. In de M4- stond er geen maat op KRNSO. Zij wonnen met voorsprong op de Gentse RS. Niels Van Zandweghe, de lichte skiffeur van de Brugse Trim en Roeiclub was dan weer sterker dan Maxim Serlez (KRNS Oostende).

Op gekend water in Brugge dubbelde gewezen Olympiër Marie-Anne Vandermoere nog steeds met Ann Peeters. Ook oud skiffkampioen Frans Göbel uit Nederland zakte naar Brugge af.

(ACR)