Hannes Obreno wil WK openen met een reekszege

© BELGA
Redactie KW

Twee van de drie Belgische roeiteams die hopen een kans te maken op een olympisch ticket kunnen alvast niet ontevreden zijn met de loting van hun kwalificatiewedstrijden. Een rechtstreekse kwalificatie voor de kwartfinales lijkt voor Hannes Obreno perfect haalbaar.

Obreno krijgt als zwaarste tegenstanders de ex-Olympische kampioen Olaf Tufte (Noorwegen) en de Canadees Pascal Lusier, twee skiffeurs die de Bruggeling dit jaar al vlot achter zich liet. De Egyptenaar Din Hassanein en de Libiër Mohamed Ibrahim vullen het vijftal aan. De eerste twee plaatsen zich voor de kwartfinale. Het zou voor Obreno erg moeten tegenzitten om verwezen te worden naar de herkansingen, die maandag worden gevaren. “De loting valt mee en de eerste plaats wordt ondanks de tegenstand van Tufte toch de doelstelling, want een zege weegt meestal positief door in de samenstelling van de daarop volgende races”, luidde het commentaar van coach Dirk Crois.

Hannes Obreno gaat in Frankrijk op zoek naar een ticket voor deelname aan de komende Olympische Spelen in Rio. Om zich te kwalificeren moet hij bij de eerste negen eindigen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier