Hannes Obreno vierde in Luzern

Op de wereldbeker roeien in het Zwitserse Luzern eindigde Hannes Obreno in de A-finale vierde.

De 24-jarige skiffeur van de Brugse Trimm- en Roeiclub moest, omdat hij derde werd in zijn halve finale, een buitenbaan nemen, niet altijd een voordeel. De Bruggeling nam een goede start en kwam na 500 meter als vierde door, halfweg was dat als vijfde. Obreno, die bekend staat om zijn eindsprint, geraakte nog voorbij de Tsjechische wereldkampioen Ondrej Synek. Hij finishte als vierde in 6:56:29 op bijna twee seconden van de Brit Alan Campbell, die derde werd en op ruime afstand van de Nieuw-Zeelandse olympisch kampioen Mahe Drysdale, die de hele wedstrijd op kop lag en won. Griskos Mindaugas (Litouwen) werd tweede.

Obreno kan zich vanaf nu volledig concentreren op het WK in het Franse Aiguebelette in het laatste weekend van augustus. Een plaats bij de eerste negen daar betekent een kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio volgend jaar.