Hannes Obreno roeit naar halve finale op WK

Hannes Obreno (Brugse Trimm- en Roeiclub) heeft zich op de wereldkampioenschappen roeien in het Nederlandse Amsterdam knap geplaatst voor de halve finales in skiff.

In zijn kwartfinale, die als loodzwaar werd aangekondigd, werd de Bruggeling derde in 7:09.38 na de Tsjechische wereldkampioen Ondrej Synek (7:06.83) die won voor de Cubaanse vicewereldkampioen Angel Fournier Rodriguez (7:07.40). Obreno schoof in het tweede gedeelde van zijn race over een afstand van 2.000 meter naar de derde plaats en finishte iets meer dan een seconde voor tweevoudig Olympisch kampioen Olaf Tufte (Noorwegen) en de Deen Sverri Nielsen.

In zijn voorwedstrijd was hij amper een halve seconde trager dan Obreno. De Bruggeling, die van alle kwartfinalisten de derde beste tijd roeide, is op die manier al zeker van een plaats bij de eerste twaalf.