Hannes Obreno naar Rio, ook Niels Van Zandweghe roeit een kwalificatie

© BELGA
Redactie KW

Roeier Hannes Obreno uit Brugge naar Olympische spelen

Maar ook Niels Van Zandweghe roeit een kwalificatie

Hannes Obreno (foto) van de Brugse Trimm- en Roeiclub eindigde dinsdagnamiddag op de Rotsee van Luzern in Zwitserland in de Europese olympische kwalificatieregatta als eerste in de A-finale skiff. Na 500 meter kwam hij als derde door, maar zoals we van de Bruggeling gewoon zijn maakte hij een remonte in het tweede gedeelte van de race. Halfweg roeide hij als tweede, om uiteindelijk aan de finish als eerste door te komen, in 6:47.610. Rhys Grant uit Australië werd tweede op anderhalve seconde, de Hongaar Petervari Molnar Bendeguz derde in 6:50.210. Deze drie zijn zeker van een plaats op de komende Olympische Spelen in Rio.

Wie mag naar Brazilië?

Een klein half uur later was Niels Van Zandweghe, een clubgenoot van Obreno, samen met Gentenaar Tim Brys in een lichte dubbeltwee aan de beurt. Ook zij roeiden naar de eerste plaats die aanspraak maakt op een ticket voor Rio. Zij legden de afstand van 2.000 meter af in 6:21.78 voor een Turkse en een Deense boot.

De Franse hoofdcoach en de sporttechnische commissie van de Belgische Roeibond hadden uit voorzorg en uit noodzaak een aantal extra criteria uitgewerkt om in het geval dat beide boten zich kwalificeren, een beslissing te kunnen nemen. Benieuwd wat die criteria zijn. Wordt vervolgd.

(ACR – Foto a-Belga)