Hannes Obreno en Eveline Peleman verdedigen Belgische kleuren in Polen

© BELGA
Redactie KW

Met skiffeurs Hannes Obreno en Eveline Peleman vaardigt België twee roeiers af naar het EK in het Poolse Poznan, dat van vrijdag tot zondag duurt.

Obreno komt met gematigde ambities aan de start. Met zijn persoonlijke coach Dirk Crois, zilver op de Spelen van ’84, werkte hij een aangepast schema af om overbelasting te vermijden.

“Wij werken stap voor stap en op lange termijn. Voor Hannes wordt dit toernooi het terug aanknopen met de competitie”, legt Crois uit. “Na zijn schitterende zege begin april tegen de Nederlandse kampioen Roel Braas (op de internationale regatta in Gent, red) moesten we het oefen- en wedstrijdschema van Hannes wegens overbelasting drastisch aanpassen. Dit betekende alternatief trainen en alle races, waaronder ook het World Cup-toernooi in Bled eerder deze maand, aan ons laten voorbijgaan. Het wordt nu vooral de vraag hoe Hannes dat gebrek aan wedstrijdritme zal opvangen in een veld van twintig skiffeurs, bij wie regerend wereldkampioen Ondrej Szynek en zes skiffeurs die op het WK de top 12 haalden. Normaliter dachten we mee te knokken voor een finaleticket, maar onder de huidige omstandigheden wil ik vooral een blessurevrije Hannes aan het werk zien.”

Eveline Peleman werd in augustus 2014 in Amsterdam wereldkampioene in de skiff voor lichtgewichten. Op dit EK voor zwaargewichten start de 21-Gentse zonder druk, zegt haar trainer Rudy De Coninck.

(BELGA)