Hannes Obreno en Brys-Van Zandweghe bereiken A-finale

16/04/16 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:45

Tijdens de tweede dag van de World Cup Rowing regatta in het Italiaanse Varese waren de drie Belgische deelnemers zaterdag aan hun halve finales toe. Hannes Obreno en de lichte dubbeltwee Brys - Van Zandvliet moesten daarin bij de eerste drie finishen om door te stoten tot de A-finale. Hannes Obreno opende met een puike derde plaats, Tim Brys en Niels Van Zandweghe volgden zijn voorbeeld en haalden ook al met een derde plaats het tweede Belgische finaleticket binnen.

Hannes Obreno ging snel van start en kwam na 200m als eerste door. De Cubaan Angel Fournier Rodriguez, vicewereldkampioen 2013 en vorig jaar zesde op het WK, vond het toen welletjes. Hij nam de leiding over en zou die niet meer uit handen geven. In zijn zog vochten vier tegenstanders een verbeten strijd uit voor de twee resterende finaletickets. Obreno kwam na 500m nog wel als tweede door, maar nog voor halfweg schoof ook de Fin Robert Ven hem voorbij. Ondertussen probeerde Stanislau Shcharbachenia zich te herstellen van een mislukte...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!