Hannes Obreno: "Een heel goeie start"

06/08/16 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:36

Skiffeur Hannes Obreno is zaterdag foutloos begonnen aan zijn olympisch toernooi. De Dudezelenaar domineerde zijn reeks van start tot finish en plaatste zich zo vlot voor de kwartfinales.

Hannes Obreno: "Een heel goeie start"

© BELGA

"Dit is een heel goeie start. Ik heb de hele wedstrijd kunnen controleren", reageerde Obreno na de race in het Lagoa Stadium.

De Pool Natan Wegrzycki-Szymczyk eindigde als tweede (op vijf roeiers), op ruim drie seconden van Obreno. De Argentijn Brian Rosso kwam als derde over de streep en mocht zo ook rechtstreeks naar de kwartfinales van dinsdag.

"Ik had de Pool vandaag sterker verwacht", stelt Obreno. "Normaal begint hij heel snel, dus was ik een beetje verrast op kop te liggen na 500 meter. Van de Argentijn wist ik dat hij na 1.000 meter in elkaar zou stuiken."

Obreno hoefde in zijn reeks niet te diep te gaan. "In het tweede stuk had ik nog harder kunnen gaan, maar dat was eigenlijk niet nodig. Ik heb zo economisch mogelijk proberen te roeien en niet te veel krachten verspild, dus dat is heel goed."

De wedstrijdomstandigheden waren volgens Obreno "ideaal". "Het was vlak water. Vijf minuten later stak de wind op en waren er redelijk veel golven. Ik denk dat de mannen in de race na die van mij het veel lastiger hebben gehad in veel moeilijker water. Maar als je nu de vrouwen ziet roeien, is het nog een stuk erger (lacht)."

Dinsdag wil Obreno zijn wedstrijd net zoals vandaag aanpakken. "Ik ga proberen goed uit de start te komen. Als ik voorsprong heb, ga ik die proberen vast te houden. Anders wordt het aanklampen en proberen in het tweede stuk het goede ritme te vinden en daar het verschil te maken." (Belga)

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!