Hannes Obreno (Dudzele) met reekswinst vlot naar kwartfinales op de skiff in Rio

06/08/16 om 14:14 - Bijgewerkt om 15:29

Roeier Hannes Obreno plaatste zich zaterdagmiddag met een zege in reeks 3 rechtstreeks voor de kwartfinales in de skiff bij de mannen.

Hannes Obreno (Dudzele) met reekswinst vlot naar kwartfinales op de skiff in Rio

© BELGA

De Dudzelenaar roeide van het begin tot het einde aan de leiding en dwong zo vlot zijn kwalificatie voor de kwartfinale af. De 25-jarige Obreno werkte in baan 4 zijn reeks af in 7:09.06 en had zo meer dan drie seconden voorsprong op de Pool Natan Wegrzycki-Szymczyk (7:12.43). De Argentijn Brian Rosso (7:22.69) mocht als derde mee naar de kwartfinales, die dinsdag op het programma staan. De Oezbeek Shakhboz Kholmurzaev (7:25.03) en de Libiër Alhussein Gambour (7:43.85) moeten naar de herkansingen.

Hannes Obreno mikt in Rio op een olympisch diploma (top acht), maar droomt van een finaleplaats (top zes). Eerder dit seizoen liet Obreno al uitstekende resultaten noteren. (Belga)

Bekijk ook het filmpje van gastreporter Stijn Dejonckheere met Hannes Obreno in zijn reeks 'De Spelen Van Stijn'.

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!