Hannes Cool wint Sportics Kwarttriatlon in Gullegem

Hannes Cool werd eerste. © GO
Redactie KW

Naast BK’s op de sprintafstand in triatlon en duatlon werd zondagvoormiddag ook een kwarttriatlon afgewerkt in Gullegem.

Hannes Cool uit Geluwe nam daarin de maat van Kenneth Vandendriessche en Kasper Lagae. Vincent Van de Walle werd vierde. “Ik heb voor mijn kunnen redelijk goed gezwommen. Ik denk dat ik als zesde uit het Vijverhof kwam gestapt. Op de fiets kon ik echter niet de nodige kracht ontwikkelen”, vertelde de Roeselarenaar achteraf.

Hannes Cool daarentegen kon wel voldoede power ontwikkelen. Na een prima zwemprestatie en een snelle wissel, reed de EFC-ITC-atleet de concurrentie meteen op achterstand. Hij begon met een bonus van 1’22” op Vandendriessche aan de 10,8 km lopen. Vandendriessche is regerend Europees kampioen duatlon op de lange afstand en een uitstekend loper. “Ik dacht dat ik de kloof nog kon overbruggen, maar na 2,5 km stond ik langs de weg te braken”, vertelde de Ruddervoordenaar. Daardoor kon Kasper Lagae even de indruk wekken dat hij tweede zou worden, maar de Izegemnaar moest finaal Vandendriessche voor zich dulden. Cool trok zich niets aan van wat in de achtergrond gebeurde en stoomde door naar de zege. “Mijn forse fietsbeurt had inderdaad geen weerslag op mijn lopen. Deze zege doet deugd!”.

Hetzelfde was te horen uit de mond van Joke Coysman. De 33-jarige uit De Pinte domineerde bij de vrouwen de ganse wedstrijd. Haar ploeggenote bij ETZ, Lieselot Bossuyt, moest aan de finish ruim zes minuten toegeven. De Otegemse is wel nog niet op volle kracht na een moeilijke periode van ziekte en blessures. Silke Bäumer uit Brasschaat werd derde.

(GO)