Hanna Vandenbussche en Steven Casteele redden de eer met zesde en achtste plaats

Steven Casteele. © (Foto VDB)
Redactie KW

229 West-Vlamingen hoorden bij de 2062 crossers, die zondag in Brussel deelnamen aan het BK. Even goed doen als vorig jaar toen West-Vlamingen verrasten met 4 van de 14 titels was bij voorbaat uitgesloten.

Louise Carton nam niet deel en de 3 titelverdedigers bij de jeugd haalden dit seizoen nooit het niveau van toen. Dat gebeurde evenmin bij het BK. Hanna Vandenbussche redde bij de lange cross voor vrouwen de eer als zesde en vijfde Belgische. De geboren en getogen Diksmuidse filosofie docente startte voorzichtig en remonteerde een handvol loopsters.

Steven Casteele ging resoluut voor het podium. De Wevelgemnaar nam in de tweede van de zeven ronden zelfs de leiding, maar viel terug naar de zesde plaats toen Soufiane Bouchikhi, vijfde van het EK-cross het hazenpad koos. Hij naderde halfweg als vierde op bronzen Simon Debognies maar betaalde in de spurt het gelag met een achtste plaats.

Eernegemse Evy Pieters voelde zich op haar waarde geklopt: zij eindigde bij de korte cross voor de derde keer vierde.

Kortrijk Sport telde het scholierenduo in haar rangen, dat voor de medailles zorgde: Abdullah Dubad, die zich met zijn ouders vorig jaar in Anzegem nestelde en afgelopen zomer zijn eerste wedstrijd liep, nam in de slotronde afstand en won met 9″ voorsprong het BK voor eerstejaarsscholieren.

Kuurnenaar Robin Toye, die sinds één jaar het voetbal bij Harelbeke combineert met atletiek, haalde zilver bij de tweedejaars.

Beselaarse Amber Nuytten werd na een vijfde een eerste en een tweede plaats deze keer vierde tweedejaarsscholiere.

(HV – Foto VDB)