Gwendolyn De Deyne en Benny Fischer aan het feest in Bredene Loopt

Redactie KW

Zaterdag werd de tweede editie van Bredene Loopt, een organisatie van Bredene Sport Running Team met start en aankomst op het Versluysplein, op gang getrokken met een avontuurlijke jeugdloop voor 60 kinderen.

Daarna werd de start gegeven voor de drie prestatielopen: 4, 8 en 12 kilometer op een zeer gevarieerd parcours. Op de vier kilometer ging de zege bij de dames naar Jolien De Baere uit Roeselare. Ze won voor Kristien Van Parys uit Beernem én de Oostendse Bieke Mignauw. Bij de heren zegevierde de Brugse veteraan Dominique Van Poucke voor Eli Hoet uit Gits en Oostendenaar Inti Zonnekeyn.

Op de 8 kilometer was Hermes-atlete Nel Van Damme de snelste dame voor Heidi Dupont (Oostende) en Brigitte Crefcoeur (De Haan). Stijn Vandevelde (Bredene) klopte Yordi Van Hee (Oostende) en Frederik Ameloot (Veldegem) bij de heren.

Uiteraard ging de meeste belangstelling naar de strijd op de 12 kilometer. Bij de dames liep Gwendolyn de Deyne (Aalter) zonder tegenstand van start tot aankomst aan de leiding. Ze won in 47’53”, voor Liesbeth Cappon (Torhout) en Marjolein Samaey (Oostende). Favoriet Benny Fischer had na één ronde al een mooie voorsprong op de eerste achtervolgers. Hij finishte na drie ronden heel sterk in 41’13”. Daarmee had hij meer dan een halve minuut voorsprong op veteraan Christophe De Ketelaere uit Eke. Derde werd duatleet Jurgen Boterberg uit Torhout op bijna drie minuten.(FRO-Foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier