Gust bewondert Djoko: “Ik leer veel uit zijn wedstrijden”

Gust Vyncke heeft een stevige forehand. (Foto JDH)
Redactie KW

Voetbal, tennis en vanaf volgend jaar ook atletiek. Gust Vyncke (10) is een sportliefhebber van het zuiverste soort. Maar het liefst van al staat hij elke dag op het tennisveld bij KTC De Egelantier.

“Ik tennis enorm graag”, vertelt Gust. “Op training kan ik me volledig uitleven. De passie voor tennis kreeg ik mee van mijn ouders. Zij waren al enkele seizoenen actief bij De Egelantier en na lang aarzelen schreef ik me in voor enkele lessen. Gelukkig maar, want het is de leukste sport die er is.”

Zijn geheime wapen is zijn stevige forehand. “Daar kan ik hard mee uithalen. Veel tegenstanders zeggen dat ik hard sla voor mijn leeftijd. Mijn zus Rosa (8) ook, maar zij is nogal snel bang van de bal.” (lacht)

“Ik zal wachten tot Djokovic met pensioen is”

Gust kijkt vooral op naar Novak Djokovic, de huidige nummer vier bij de mannen. Ooit wil hij de Serviër verslaan. “Maar daar ben ik nu nog veel te jong voor. Ik zal wachten tot Djokovic met pensioen is. Misschien maak ik dan wel een goede kans. Samen met Rafael Nadal is hij de beste speler ter wereld. Ik kijk vaak naar zijn wedstrijden op tv en probeer daar veel uit te leren.”

Winnen tegen ouders

Trainen doet hij voorlopig met zijn ouders en zus. “We spelen altijd een partijtje dubbelspel. Dan neem ik het afwisselend op tegen mijn mama of papa. Sowieso is het enorm leuk om tegen je ouders te winnen”, lacht Gust tot slot. (JDH)