Guldensporenmeeting KKS verwelkomt opnieuw heel wat wereldtoppers

De Guldensporingmeeting kan opnieuw uitpakken met enkele grote namen. © ELD
Redactie KW

Op zaterdag 8 juli staat in Sportcentrum Wembley in Kortrijk de 20ste editie van de internationale Guldensporenmeeting op het programma. Net zoals in de voorgaande edities zullen de aanwezige toeschouwers kunnen genieten van tal van hoogstaande wedstrijden.

Ondanks de concurrentie van de Grand Prix in Brussel daags nadien en de Urban Memorial verspringen in Antwerpen kan organisator en voorzitter van KKS Pol Parmentier pronken met een uitmuntend internationaal gezelschap. Ook enkele toppers uit West-Vlaanderen zullen present zijn. “Zoals steeds zal onze 100 meter bij de mannen van stevige makelij zijn”, opent de Kortrijkzaan. “We hebben maar liefst vijf inschrijvingen uit Jamaica bij de dames en heren, die hun land zullen vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap. Bij de dames kunnen we met Chloë Beaucarne, Hanne Claus en Orphée Depuydt uitpakken met toppers uit West-Vlaanderen op het koninginnennummer. Op de 400 meter kunnen we nu al voor de derde keer rekenen op wereldtopper Rusheen McDonald uit Jamaica, die een besttijd van 43″93 achter zijn naam heeft staan. Ook bij de dames zijn op dat nummer enkele atletes die onder de 52 seconden lopen aanwezig.”

“Op de 3.000 meter steeple willen verschillende atleten de WK-limiet halen” – Pol Parmentier

Een van de topnummers moet de 800 meter bij de dames worden. “Daar gaan we proberen de grens van twee minuten te doorbreken“, gaat Pol verder. “We kunnen zelfs rekenen op Halimah Nakaayi uit Oeganda, die op Diamond League-meetings fungeert als haas. Bij de mannen zal de Brit Michael Rimmer het mooie weer helpen maken. Heulenaar Wout Van Belleghem ambieert voor eigen publiek een tijd van 1’54″00. Zowel bij de mannen als de vrouwen op de 1.500 meter is respectievelijk een tijd van 3’35″00 en 4’04″00 het doel.”

Sterke kampnummers

Heel wat atleten gaan nog voor hun WK-limiet op de 3.000 meter steeple. “Op dat nummer zullen nog verschillende atleten hun kans wagen om de gevraagde 8’32″00 te halen. Er zullen dus hazen fungeren als doelwit. Met Jakob Ingebrigtsen uit Noorwegen hebben we een wereldtopper bij de scholieren op de startlijst staan.”

“Nu maar hopen op een matig windje uit het noorden”

Ook de 5.000 meter bij de dames belooft veel vuurwerk. “Daar hebben we met de Keniaanse Lilian Rengeruk de derde van het WK veldlopen kunnen strikken met een besttijd van 14’36″80. Bij de kampnummers zijn onze beste West-Vlaamse dames vertegenwoordigd op het hamerslingeren. Dat belooft een heel mooie wedstrijd te worden. Bij het kogelstoten bij de mannen zijn maar liefst vier atleten die over de 20 meter werpen. Dat is het allerhoogste niveau.”

“Nu maar hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn met een matig windje uit het noorden. De voorspellingen zien er alvast veelbelovend uit”, besluit Pol Parmentier. (ELD)

Disciplines

Mannen: 100m, 200m, 400m, 800m, 1.500m, 3.000m steeple, 4x100m, kogelstoten (7,260 kg), verspringen en hinkstapspringen.

Vrouwen: 100m, 200m, 400m, 800m, 1.500m, 5.000m, 4x100m, polsstokspringen (start 3m03), verspringen, discuswerpen (1,00 kg) en hamerslingeren (4,0 kg).

Deze leden van KKS en AZW zijn op de afspraak

Joachim Zephirin van KKS wil presteren op de 400m.
Joachim Zephirin van KKS wil presteren op de 400m.© ELD

Voor KKS nemen Ben Goethals, Emiel De Ro, Eloy Vanden Broucke en Keith Luypaert aan de 100 meter deel. Emiel De Ro doet er de 200 meter bovenop. Op de 400 meter staat Joachim Zepherin (foto) ingeschreven. Kurt Engelbert neemt de 800 meter voor zijn rekening. Halve fondlopers Florens Maricau en Robin Toye lopen de 1.500 meter.

Voor AZW zullen Joppe Vander Steene en Lucas Seyns de 100 en 200 meter afhaspelen. Bert Deschodt en Robin Demeestere lopen de 1.500 meter bij de heren en Katrien De Vos en Audrey Goesaert bij de dames. Emma D’Haene waagt zich aan de 800 meter. (ELD-foto ELD)