Greg Demeulemeester wint thuismatch op flanken Volkegemberg

01/08/16 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

De M.C.L.B. was te gast op de flanken van Volkegemberg, in een organisatie van het JP-Racingteam, de club rond Greg Demeulemeester uit Kerkhove.

Greg Demeulemeester wint thuismatch op flanken Volkegemberg

© Foto Coghe

Deze jonge man rijdt momenteel bij de Nationalen waarbij hij steeds een van de toppers mag genoemd worden. In zijn eigen organisatie was het niet anders, in beide reeksen nam Greg kopstart en liet zich nooit bedreigen. Hij werd eindwinaar bij de Nationalen mx2 met bijna een halve minuut bonus en rukt op in het 'open kampioenschap' der Nationalen, mx1 en mx2 samen, naar de leiding na aftrek van de twee slechtste reeksen, met een bonus van 7 punten, en nog zes reeksen te gaan in totaal. Stanley Verstraete (Zerkegem) werd ditmaal derde bij de Nationalen mx2. Damon Tanghe (Ooigem) nam de leiding bij de Nationalen mx1 en leek in beide reeksen op weg naar een mogelijke reekszege mx1, tot hij in de eindfase gas moest minderen met opgepompte armen en als vierde door de finish ging. Damon was tweede mx1 in beide reeksen en ook tweede in de eindstand. In de tussenstand van het BK staat hij nu vierde op 29p van de kop.

Slechts een twintigtal Internationalen achter het starthekken, maar deze zorgden voor heel wat spanning en kijkgenot. Kampioen Seronval schreef beide reeksen op zijn naam, maar voor de beste ereplaatsen was er een mooie strijd tussen een vijftal.

Jurgen Wybo (Winkel-Lichtervelde) mocht mee met de hulde als tweede in de koninginneklasse mx1, Woby werd tweede in de eerste reeks en leek in de tweede manche op weg naar de vierde plaats, tot Torpjurn Van Hoe (Oeselegem) in de slotronde zo goed als zeker van de tweede plaats, na een rijfout terugdonderde naar de zesde plek, waardoor de andere toppers één plaatsje opschoven en Wybo derde werd afgevlagd, goed voor de tweede eindstek Inters mx1. David Segers kwam als derde en vierde onder de geblokte vlag en mocht mee op het podium als derde mx1. Maarten Govaert (Oostrozebeke) was eindelijk aan heroptreden toe na zijn blessure opgelopen op 29 mei te Zwevezele. Maarten was meteen knap bezig met een vierde en vijfde plaats en vierde eindstek. Van Hoe werd vijfde totaal en Jorne Tytgat (Kerckhove) mooi zesde.

Bij de Internationalen mx2 was de eindzege voor Wietse Brackman van Mc De Willemsvrienden, gevolgd door Tim Vandriessche (Menen) uit het team van Kampeerwagens Dirk Hofman. Michael Dekeyser (Ruiselede) werd tweede bij de Inters Open B.

Bij de Juniors mx2 een heel knappe eindzege van Nick Lamote uit Sysele, de poulain uit het team Mc 't Hoekske Oedelem, kwam als reekswinnaar en tweede onder de geblokte vlag. Niel Vandevelde (Ooigem) werd pas negende in de eerste reeks, maar schreef de tweede manche der Juniors op zijn naam en is daarmee alsnog vierde in de eindstand.

Bij de Quads noteerden we de vierde en tweede plaatsen van Jens De Kegel (Koekelare) waarmee hij derde is in de eindstand achter De Cuyper en Philipront.

Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) was opnieeuw outstanding bij de Beloften, nieuwe eindzege met dubbele reekszege. Jelle Verbeke (St.Eloois Vijve) mocht mee naar de hulde als tweede na zijn vijfde en tweede plaatsen, en Peeters derde.

Bij de Nieuwelingen mx1 was het strijden voor BK-punten, leider Maenhout pakte uit met dubbele reekszege voor onze kustboy Kevin Hamerlynck uit Zeebrugge die dubbel tweede werd en derde staat in de stand van het kampioenschap. Jamie Vandenberghe (Westkerke) mocht ook mee naar de hulde als derde en staat vierde in het B.K.. Benny Van Impe (Ruiselede)mocht met de bloemen huiswaarts na dubbele reekszege bij de Nieuwelingen B.

Volledig West-Vlaams podium bij de Zijspannen A en B

Yens Delmotte - Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren heel knap bezig in de negende proef voor het B.K. met alle toppers aan de start. In beide reeksen goed van start en mee in de strijd voor de reekszege. In beide manches finishten zij in het spoor van de leiders, maar het ultieme gaatje voor de zege kwam er niet. Zij werden eindwinnaars in groep A met dubbele tweede plaats en veruit de beste chrono. In de tussenstand van het kampioenschap staan zij op de derde plaats.

Kenneth Dierckens - Gianni Dhondt (Tielt) werden tweede in groep A met één reekszege en derde plaats. Bert Soetaert - Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke-Maldegem) mochten mee op het podium als derde na hun vijfde plaats en reekszege.

Dylan Boussy - Achly Vanlerberghe (Koekelare-Diksmuide) mochten andermaal op het hoogste schavotje als dubbele reekswinnaars in groep B. Zij kwamen als derde en vierde onder de geblokte vlag tussen de A-rijders, in het B.K. staan ze aan de leiding met een bonus van 46p met nog zes reeksen te gaan. Matthieu Verbrugghe-Gauthier Valcke (Oostrozebeke) werden tweede in groep B met de achtste en zevende plaatsen. Jason Carron - Robin Wille (Tielt-Oostrozebeke) verdienstelijke derde in groep B na hun negende en achtste plaatsen tussen de A-rijders.

Volgende afspraak op 7 augustus in het Limburgse Tessenderlo bij de Kempendrivers. Omloop met talrrijke springbergen en natuurlijke hindernissen op de Oosterbergen. Proeven B.K. voor alle categorieën uitgezonderd Nationalen.

(Guido Allewaert - Foto Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!