Greg Demeulemeester uit Kerkhove wordt Belgisch kampioen bij de Nationialen

27/09/16 om 09:11 - Bijgewerkt om 09:09

MCLB was zondag 25 september te gast in het Oost-Vlaamse Wachtebeke op het circuit De Mendonckdreef. De laatste finales in het Belgisch Kampioenschap werden er betwist, met heel wat spanning bij de Nationalen Open en Junioren mx1 en mx2.

Greg Demeulemeester uit Kerkhove wordt Belgisch kampioen bij de Nationialen

© Foto Coghe

Bij de Nationalen werd Greg Demeulemeester uit Kerkhove de triomfator, voor aanvang telde hij 14 punten bonus en kon dus op wat veiligheid rijden, maar moest zeker tweemaal in de top van de wedstrijd eindigen. In beide reeeksen kwam Greg als vierde onder de geblokte vlag en de buit was binnen, hij mocht met de hulde de prachtige driekleur aantrekken. In het dagklassement was hij derde bij de Nationalen mx2 met dubbele derde plaats.

Stanley Verstraete (Zerkegem) rukte in beide reeksen op naar de kop van de wedstrijd en schreef beide reeksen op zijn naam en was daarmee dagwinnaar bij de Nationalen mx2, en vierde in de eindstand van het B.K..

Damon Tanghe (Ooigem) werd in beide reeksen Nationalen als tweede afgevlagd, maar wel als beste in de groep mx1 en aldus eindwinnaar van het dagklassement. In de eindstand van het B.K. rukt hij daarmee op naar de tweede plek als vice-kampioen.

Bij de Junioren was er dit jaar geen titel weggelegd voor een West-Vlaming, maar de strijd was hevig voor de ereplaatsen tussen enkele vrienden. In de klasse Juniors mx2 is Seppe De Saedeleer uit Denterhoutem de nieuwe kampioen. Niel Vandevelde uit Ooigem is vice-kampioen met een verschil van 24p, zondag werd Niel derde in de eerste reeks en schreef de tweede op zijn naam en is daarmee tweede in het dagklassement. Nick Lamote (Sysele) is derde in het kampioenschap na een zeer sterke finale waarin hij als reekswinnaar en tweede door de finish ging, goed voor de eindzege in het dagklassement bij de Juniors mx2. Lemmy Trioen (Zwevezele) kwam als vierde en derde door de finish en is daarmee derde in het dagklassement bij de Juioren mx1.

Jeffrey Dewulf onze ex-kampioen uit Jabbeke kwam als gastrijder ook nog eens zijn kunsten tonen bij de Internationalen. Hij was in beide reeksen heer en meester en mocht huiswaarts met de bloemen en de grote beker als winnaar bij de Inters mx1.

Jurgen Wybo (St.Eloois Winkel - Lichtervelde) kwam telkens als eenzame tweede door de finish bij de Internationalen en mocht mee naar de hulde bij de mx1. Als derde mx1 nog een van onze jongens, de jonge Jorne Tytgat uit Kerckhove. Hij kwam als vijfde en vierde onder de geblokte vlag. Mattis Meersschout (Wingene) de B-kampioen, finishte als zesde en derde, telkens als reekswinnaar bij de Inters B.

Christophe Hempte uit Spiere-Helkijn is opnieuw kampioen bij de Experten A, hij won opnieuw beide reeksen en sluit het kampioenschap af met het maximium van 500 punten na 20 reeksen. Kelly Debruyne (Poperinge-Zulte) mocht ook weer op het hoogste schavotje met de hulde der dagwinnaaars, ze kwam als reekswinnaar en tweede door de finish. Het was ook de finale voor de Dames-Open en Kelly was reeds enkele weken zeker van de titel zodat ze haar titel verlengd. Julie Vandevelde (Desselgem) werd in beide reeksen der Dames als derde afgevlagd, goed voor de derde podiumplaats. Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) schreef de eerste reeks der Beloften op zijn naam, in de tweede manche finishte hij als tweede, goed voor de eindzege. Jens De Kegel (Koekelare) won beide reeksen bij de Quads. Brian Dedulle (De Haan) werd in beide reeksen der Nieuwelingen Open als tweede genoteerd, en ook tweede in de eindstand. Jamie Vandenberghe (Westkerke) mocht ook weer naar de hulde, hij legde beslag op de tweede en vijfde plaatsen, goed voor de tweede eindstek bij de Nieuwelingen mx1.

Zesde eindzege voor Yens Delmotte

Yens Delmotte (Meulebeke-Kachtem) was andermaal heel sterk bezig bij de Zijspannen, ditmaal met Frederik Van Der Voorden in het bakje, de bakkenist van Stoffel Van Coillie. In beide reeksen rukten ze op naar de leiding om met ruime voorsprong te zegevieren op het circuit dat ondertussen heel wat gevaarlijke knippen rijk was. Voor Yens Delmotte zijn vierde zege op rij en de zesde dit seizoen, voor Frederik zijn eerste eindzege bij de Zijspannen.

Nico De Soete - Robin Wille (Wingene-Oostrozebeke) namen in beide reeksen kopstart en leken op weg naar de zege, tot er mechanische problemen opdaagden en de motor niet genoeg voeding kreeg. Ze kwamen alsnog als tweede en derde onder de geblokte vlag, en werden tweede in de eindstand A. Marc Verbrugghe - Andy Algoet (Oostrozebeke-Kachtem) mochten ook nog eens naar de hulde na afloop, zij kwamen als derde en tweede door de finish, goed voor de derde eindstek. Vader en zoon Geert en Joey Valcke (Oostrozebeke) werden vierde in groep A.

Daen Valcke - Ines Delmotte (Oostrozebeke) mochten voor het eerst in hun zijspancarriere als winnaars bij de Zijspannen B op het hoogste schavotje. Het vriendelijke koppel kwam als vijfde en zesde door de finish, als tweede B en reekswinnaar. Viktor Boone - Robbe De Veene (Meulebeke-Kachtem) legden voor het eerst beslag op een podiumplaats bij de Zijspannen B, de jongelingen kwamen als zesde en achtste onder de geblokte vlag tussen de A-rijders, als tweede B'. Gunther Pyra - Gianni Dhondt (Eernegem) mochten mee naar de hulde als derde in groep B.

Volgende afspraak op 2 oktober te Beervelde, start van het 'Herfstkampioenschap'.

(tekst Guido Allewaert - foto Gino Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!