Great Bruges Marathon nu ook met een Family Walk

Van links naar rechts Koen Declerck (directeur Hotelschool Spermalie), Dolores David (schepen van Sport), Greg Broekmans (Golazo Sports), K. Termote (Politie Brugge), Renaat Landuyt (burgemeester Brugge) en een vertegenwoordigster van sponsor Generali Belgium. © GD
Redactie KW

Op zondag 21 oktober mag stad Brugge zich klaarmaken voor de tweede editie van de Great Bruges Marathon. Het belooft opnieuw een groot succes te worden, want de inschrijvingen lopen als een trein. Maandag stond de teller al ruim boven de 3.000 voor alle evenementen.

Het klapstuk wordt natuurlijk weer de volledige marathon, die vertrekt vanop de Dijver en door de polders naar Zeebrugge loopt en dan terugkeert naar de Markt waar de aankomststreep wordt getrokken. Er is ook een halve marathon voorzien voor de lopers en voor de wandelaars.

In tegenstelling tot de vorige editie wordt er nu geen volledige marathon voor wandelaars georganiseerd. Wel nieuw is een Great Bruges Family Walk van acht kilometer. Die start ook aan de Dijver en loopt dan door het Begijnhof naar de vesten. Het wandelparcours volgt de vesten, maar maakt dan een sprongetje tot in de Snaggaardstraat, waar hotelschool Spermalie zijn deuren zal openzetten. Iedere deelnemer wordt er verwend met een culinaire verrassing.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier