Live Grand Prix F1 van China met Stoffel Vandoorne

07/04/17 om 09:41 - Bijgewerkt op 09/04/17 om 09:38

In de openingswedstrijd van het seizoen finishte Stoffel Vandoorne 13de met de McLaren-Honda, wat brengt de GP van China zondagochtend 9 april voor de West-Vlaming?

Grand Prix F1 van China met Stoffel Vandoorne

© REUTERS

 • Bart Vanacker

  Grote ontgoocheling bij McLaren-Honda

  Het McLarenteam reageert ontgoocheld na de opgaves van zowel Vandoorne als Alonso, die allebei met technische pech kregen af te rekenen.

  Volgende week vindt de volgende Grand Prix plaats in Bahrein, waar Vandoorne vorig jaar debuteerde in de formule 1 en meteen ook zijn eerste WK-punt greep.

 • Bart Vanacker

  Beide McLarens geven op

  Drama voor McLaren. Ook Vandoornes ploegmaat, de Spanjaard Fernando Alonso, moet zijn McLaren aan de kant zetten met een technisch probleem: in ronde 35 eindigt de race voor Alonso, die op dat moment op de achtste plek rondreed.

 • Bart Vanacker

  Opgave voor Vandoorne

  Teleurstelling: de McLaren-Honda van Stoffel Vandoorne wordt in ronde 18 de garage binnen gerold met een probleem met de brandstoftoevoer. Het is helaas al einde race voor de West-Vlaming, het dieptepunt van een ontgoochelend weekend in China.

  Vandoornes ploegmaat Alonso houdt intussen de eer hoog voor McLaren en rijdt op de zevende plaats en dus in de punten.

 • Bart Vanacker

  Technisch probleem voor Vandoorne

  Stoffel Vandoorne is ingehaald door Romain Grosjean en rijdt nu op de 17de plaats. Over de boordradio wordt een brandstofprobleem gemeld, Vandoorne wordt de pits binnengeroepen.

 • Bart Vanacker

  Vandoorne in gevecht met Hulkenberg

  Renaultrijder Nico Hulkenberg heeft Vandoorne nu terug ingehaald, waardoor Vandoorne terug 15de is. Maar Hulkenberg zou eerder ingehaald hebben tijdens de safety car-procedure, wat Hulkenberg later in de race nog een straf kan opleveren.

 • Bart Vanacker

  Vandoorne veertiende

  De satefey car is terug binnen. We zitten in ronde 10 van 56 en Vandoorne is intussen opgeschoven naar de veertiende plaats. De andere McLaren van Alonso rijdt zevende.

 • Bart Vanacker

  Safety Car na crash Giovinazzi

  Giovinazzi crasht ongeveer op dezelfde plaats als gisteren tijdens de kwalificaties, waardoor de Safety Car is uitgerukt. Inhalen is niet toegelaten en alle piloten moeten via de pitlane rijden omdat alle brokstukken van de Sauber van het rechte stuk worden opgeborsteld. Vandoorne rijdt op de vijftiende plaats.

 • Bart Vanacker

  Eerste pitstop voor Vandoorne

  Stoffel Vandoorne profiteert van de Virtual Safety Car om na 2 ronden op de intermediates banden te wisselen.

 • Bart Vanacker

  Vandoorne verliest een plaats

  Stoffel Vandoorne heeft een plaats verloren bij de start en rijdt nu zestiende. Zijn ploegmaat Fernando Alonso is opgerukt naar de achtste plaats terwijl de Virtual Safety Car is uitgerold na -opnieuw- een schuiver van Stroll.

 • Bart Vanacker

  Vandoorne plaats opgeschoven op startgrid

  Stoffel Vandoorne start trouwens vanop de 15de plaats in plaats van de 16de plaats op de startgrid doordat Giovinazzi enkele plaatsen verloren is. Hij moest zijn versnellingsbak wisselen en krijgt daarvoor enkele strafplaatsen aan zijn broek.

 • Bart Vanacker

  Opwarmronde

  Iedereen, behalve Sainz, start op de intermediate-banden, afgestemd op een nat circuit. Binnen enkele ronden, eens het circuit nog verder opdroogt, zal het hele pak dus binnenkomen om banden te wisselen.

 • Bart Vanacker

  Om 8 uur start de race op opdrogend circuit

  Om 8 uur start de Grand Prix van China, de derde F1-wedstrijd waaraan West-Vlaming Stoffel Vandoorne deelneemt.

  Momenteel regent het niet en is het circuit bijna zo goed als opgedroogd maar lichte regen tijdens de race blijft mogelijk.

 • Bart Vanacker

  Vandoorne start vanop 16de plaats

  Tijdens zijn tweede kwalificatiepoging verscherpt Stoffel Vandoorne zijn eigen chrono tot 1:35.023. Maar dat is onvoldoende, want hij blijft steken op de 16de plaats, op een zucht van de Sauber van Giovinazzi.

  Geen Q2 dus voor Vandoorne, maar wel een verbetering in vergelijking met de openingsrace in Melbourne, waar hij pas de 18de chrono neerzette.

 • Bart Vanacker

  Vandoorne voorlopig 15de tijd

  Stoffel Vandoorne heeft zijn eerste snelle ronde afgelegd in 1:35.127, goed voor een vijftiende plaats waarmee hij voorlopig doorstoot naar Q2. Vandoorne zit 2 seconden van de snelste tijd van Vettel.

 • Bart Vanacker

  Vandoorne verlaat de pits

  Stoffel Vandoorne heeft de McLarengarage verlaten om een eerste snelle ronde neer te zetten. Fernando Alonso is nu bezig met zijn kwalificatieronde en klokt de achtste tijd.

 • Bart Vanacker

  Droge kwalificaties van start

  Het regent vandaag niet in China, tijd voor de kwalificaties, Q1 is in volle gang, nog een kwartier de tijd voor Vandoorne om een chrono neer te zetten.

 • Bart Vanacker

  Vandoorne voorlaatste in derde vrije oefensessie

  In China bleef het vanochtend wel droog voor de derde vrije oefensessie in aanloop naar de kwalificaties later vandaag. Stoffel Vandoorne heeft 21 rondjes op de teller en zette de voorlaatste tijd neer. Hij is ongeveer 3 tienden van een seconde trager dan zijn teammaat Fernando Alonso, die als 17de strandde.

 • Bart Vanacker

  Vandoorne reageert: "Hopelijk morgen beter"

  "Helaas voor ons en voor de fans hebben we vandaag niet veel kunnen rijden", reageert Vandoorne na afloop. De West-Vlaming legde alles samen 4 ronden af op de kletsnatte baan waar hij nooit eerder reed.

 • Bart Vanacker

  Tweede vrije oefensessie afgeblazen

  De vanwege de regen en mist uitgestelde tweede oefensessie wordt volledig afgeblazen omdat de medische helikopter in deze weersomstandigheden niet kan landen.

  Slechts nieuws voor Stoffel Vandoorne: hij heeft het voor hem nieuwe circuit amper kunnen verkennen. Morgen staat nog 1 oefensessie gepland, daarna volgen de kwalificaties.

 • Bart Vanacker

  Eerste vrije oefensessie valt in het water

  De eerste vrije oefensessie is in het honderd gelopen door zware regenbuien. Twee keer werd de rode vlag gezwaaid omdat de medische helikopter niet zou kunnen landen in dergelijke weersomstandigheden. Er werd daardoor amper gereden: beide Ferrari's, Force India, Jolyon Palmer en Lewis Hamilton kwamen zelfs niet buiten. Uiteindelijk reed Stoffel Vandoorne een twaalfde chrono na een viertal rondjes en legde zijn teammaat Fernando Alonso 5 ronden af, goed voor een zevende plek.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!