Gouden medaille voor Bruggelingen op BK roeien indoor

Bert Verkest pakte in Deurne goud op het BK roeien indoor. © ACR

Op zaterdag 21 november organiseerde ARV in de Expohal in Deurne het Open Belgian Indoorrowing Championship, alias de OBIC. De wedstrijden junior18, senior U23, licht en open waren de Belgische kampioenschappen.

Bert Verkest (Koninklijke Roeivereniging Brugge) liet zich op de ergometer opnieuw opmerken. Vorig jaar werd de Bruggeling nationaal kampioen in de categorie tot zestien jaar. Hij legde zaterdag in JM18 de afstand van 2.000 meter af in 6:11.40 of drie tienden van een seconde sneller dan Gentenaar Ruben Claeys.

Bert zijn clubgenoot Pierre De Loof (KRB) bleek een maatje te sterk in de categorie seniores mannen -23. Hij won in 6:05.80 of zes en acht seconden sneller dan de Gentenaars Frederick Tison en Thibaut Schollaert.

Indoorroeien op Concept 2 ergometers behoort onvermijdelijk tot het trainingsprogramma van elke roeier. Het wordt vooral gebruikt als alternatief trainingsmiddel en is een ideale manier om de conditie te onderhouden tijdens de wintermaanden. Ook de jeugd was in Deurne actief. Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm- en Roeiclub) won in JM14 over een afstand van 1.000 meter in 3:08.40. In de categorie JM16 werd Marlon Colpaert (KRNS Oostende) tweede en Arthur Van Welden (KR Brugge) derde.

Op de 1.000 meter bij de meisjes was er een derde plaats voor Maaike Defloor (Brugse TR) in JW14. Bij de JW16 over een afstand van 2.000 meter behaalde Ella Vonck (KRB) de eerste stek in 7:41.60, voor Luca Colpaert (KRNS Oostende). Haar clubgenote Ilse Vandenhouweele werd derde in de categorie JW18. (ACR)