Sandrine Tas pakt al vierde medaille op World Games

Goud voor Sandrine Tas, zilver voor Bart Swings. © foto FRO
Redactie KW

Sandrine Tas, de Belgische skeelerkampioene uit Zandvoorde, blijft presteren op de World Games.

Na brons op de 300 m en zilver op de 10 km puntenkoers heeft ze goud behaald op de 1.000 m snelheid piste en zilver op de 15 km afvalling. In de reeksen van de 1.000 m snelheid wist ze zich samen met Anke Vos (Zemst) te plaatsen voor de finale. In die finale reed ze na twee ronden aan kop. De sterke Columbiaanse Fabriana Arias nam over en leek op weg naar goud. Sandrine Tas perste er alles uit in de eindspurt en won nipt voor Arias en de Chileense Lopez. Anke Vos werd mooi vierde.

Op de 15 km afvalling reed Sandrine Tas samen met Anke Vos een attente wedstrijd. Ze reed af en toe aan kop, maar liet zich ook uitzakken om de concurrentie te overzien. Anke Vos viel af op 2 km van de finish. In de slotfase bleef Tas nog over met de Columbiaanse Arias, de Duitse Thum en de twee Aziatische rensters Yang Ho en Li Meng. Uiteindelijk werd het een adembenemende eindspurt tussen Tas en Arias. De fotofinish moest er aan te pas komen en het goud ging naar Fabriana Arias, die veertien honderdsten van een seconde sneller was dan Sandrine Tas. Het brons was voor Marieke Thum. De pistewedstrijden zitten erop. Met brons, twee keer zilver en één keer goud mogen we al van een formidabel succes spreken voor Sandrine Tas. Ook op de weg krijgt ze nog medaillekansen.

Zilver voor Swings

Bart Swings moest het in zijn finale op de 1.000m opnemen tegen de top van de wereld. De Nieuw-Zeelander Peter Michael en de Fransman Le Pivert voerden van bij de start de forcing. Uiteindelijk werd gespurt voor de medailles. De Columbiaan Jimenez won nipt, er was een foto-finish nodig, voor Bart Swings en de Fransman Elton De Souza.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier