Goud voor Hanne Calleeuw en Britt Vanneste op Sportgala 2015 Middelkerke

© LC
Redactie KW

Op het Sportgala 2015 in Middelkerke werden vrijdag de Laureaten van de Sportrofeeën en sportverdienstelijken gehuldigd. VRT-sportverslaggever en -anker Karl Vannieuwkerke verzorgde de presentatie.

De avond startte met de Middelkerkse Turnvereniging Sirene waar de gymnasten van de discipline ritmische gymnastiek het startschot gaven van een avond met als thema gymnastiek. Presentator Karl Vannieuwkerke nodigde drie eregasten uit op het podium: Gewezen turnster Aagje Vanwalleghem, het voorbije decennium het boegbeeld van het Belgische turnen, plaatste zich op haar zestiende voor de Olympische Spelen in Athene. De 17-jarige turnster Laura Waem behaalde onder meer in 2013 en 2014 respectievelijk brons en zilver op het BK. Als derde eregaste werd voorzitter van MTV Sirene, Christiane Cools gehuldigd.

Postume hulde

Aan vijf personen die zich voor hun sport of sportclub minimaal 20 jaar verdienstelijk maakten, werd hulde gebracht. Bart Bouton, Wilfried Brouckaert, Daniël Rosselle, Norbert Cicou en Greet Soete kregen deze erkenning van Sporverdienste. Aan wijlen Norbert Dedeckere, ex-Belgisch en ex-wereldkampioen veldrijden werd postume hulde gebracht. Norbert was jarenlang dé bezieler en parcoursverantwoordelijke van de Superprestige-Noordzeecross. Sportgala 2015 werd aan hem opgedragen. “

Hanne en Britt

De sportieve strijd voor de Jeugdsporttrofee 2014 werd beslecht tussen Falke Duprez, Flanders Coast Livesaving Team, Arnaud Dejonghe, Flanders Coast Swimming Team, Jonathan Ribben, Flanders Coast Swimming Team en Britt Vanneste, MTV Sirene. Turnster Britt Vanneste (12) uit Lombardsijde behaalde de Jeugdsporttrofee. Ze volgt les aan de topsportschool in Gent. In de discipline Artikstiek damesturnen behaalde Britt Vanneste in 2014 drie gouden medailles in het West-Vlaams kampioeneschap, drie bronzen medailles in het Vlaams Kampioenschap en twee zilveren in het BK. Hanne Calleeuw wint voor het tweede jaar op een rij de Trofee van Sport 2014. Hannes mededingsters waren Lieselotte Feys, Flanders Coast Livesaving Team, Ward Van Boven, Badmintonclub Barloke en Morgane Kermarrec, triatleet in Midlon Triathlon Team. Hanne Calleeuw (17) uit Mannekensvere behaalde op Europees niveau mooie ereplaatsen. Nationaal zette ze enkele snelste tijden ooit op haar naam. Ze behaalde een gouden en drie zilveren medailles op het BK, een gouden en een zilveren op het Vlaamse Kampioenschap en Provinciaal rijfde ze een gouden, een zilver en een bronzen plaque binnen.

(Ludo Coulier)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier