Gold kan blijven trainen in Zwevegem

Emmanuel Vanluchene kan (normaal gezien) ook volgend seizoen in Zwevegem trainen. © Belga
Axel Vandenheede

Gold Swimming Team zal ook volgend zwemseizoen in Zwevegem kunnen blijven trainen. Althans, dat is toch de bedoeling van de sportraad en sportschepen Luc Vanassche. “Zaterdag is er een nieuw overlegmoment gepland”, aldus Ann Catry.

Begin vorige week was het onrustig in het Zuid-West-Vlaamse zwemwereldje: de Zwevegemse zwemclub UZKZ had toen namelijk aangegeven dat Gold niet langer een prioriteit was. Vorige vrijdag viel dan de beslissing op de algemene vergadering van het samenwerkingsverband tussen UZKZ en Meense Zwemkring: Zwevegem stapte uit Gold.

Bijeenkomst met hoofdtrainers

Niet alleen was Gold zo herleid tot slechts één zwemclub (MZK), bovendien dreigde het al zijn ‘zwemwater’ (de uren die de club per jaar mag trainen, red.) in Zwevegem te verliezen. Want het Zwevegemse gemeentebestuur stelt dat er slechts één zwemclub kan trainen in zijn bad. Om een oplossing voor dit grote probleem te vinden belegde schepen van Sport Luc Vanassche (Gemeentebelangen) samen met de sportraad woensdagavond een vergadering met de betrokken clubs.

“Een vergadering die heel constructief verliep”, stelde Ann Catry, voorzitter van Gold, achteraf. “Er werd onder leiding van Luc Vanassche en Dirk Deldaele, voorzitter van de sportraad, een stap vooruit gezet. Zaterdag zit Dirk Deldaele samen met de hoofdtrainers van Gold en UZKZ (respectievelijk Martijn Balcaen en Pieter Planckaert) om de zaken verder te bekijken.”

Van vijf naar één

Hoe dan ook ziet het ernaar uit dat Gold ook volgend zwemseizoen een aantal trainingen per week in het Zwevegemse zwembad zal kunnen afwerken. “Toppers als Emmanuel Vanluchene, Nora Naessens en Michiel Deconinck zouden zo in Zwevegem kunnen blijven.” UZKZ van zijn kant wil zich vanaf september meer richten op de jeugd- en recreatieve zwemmer.

Gold werd eind 2009 opgestart door de zwemclubs van Meulebeke, Menen, Kortrijk, Zwevegem en Ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier