Gezocht : dames voor vrouwenrugby in Brugge

Redactie KW

De Brugsche Rugby Club start vanaf 5 januari met een vrouwenploeg, de eerste training gaat door op het terrein aan het Zuidervaartje in Sint-Kruis.

Elk jaar krijgt het bestuur meerdere aanvragen naar een eventuele vrouwenclub. “We hopen hiermee dames uit Brugge en omstreken warm te maken voor onze sport”, motiveert het bestuur de oproep. “Tot voor kort moesten we deze aanvragen doorverwijzen naar Waregem, Kortrijk of Gent.”

Rugby is immens populair aan het worden in West-Vlaanderen en de uitbouw met dit damesteam kon bij Brugge niet uitblijven. Elders in de provincie ontpoppen zich nieuwe ploegen, maar deze zijn vooral gericht op mannen of op jeugd spelers, zoals RC Beernem of de Tiegem Tigers. Daarom willen wij een stapje verder gaan en een breder doelpubliek aanspreken.

Vanaf januari zullen de Brugsche Ladies samen trainen om zo een hechte groep te vormen. Daarom staat plezier voorop. Wel is het de bedoeling om in september in competitie aan te treden. Rugby wordt gespeeld met 15 speelsters op het veld en 7 vervangers; dus is het vanzelfsprekend dat een brede kern een must is. Een groep van 30 dames is daarom ideaal.

Christophe Van der Stuyft zal de training in goede banen leiden. Zelf is hij speler-op-rust van het mannen team. Hij zal zijn jaren ervaring gebruiken om te zorgen dat de dames voorbereid zijn om de tegenstander te lijf te gaan.

>> Interesse? De eerste drie trainingen zijn gratis om te proberen en je bekend te maken met de sport. Tegen een stootje kunnen en samenwerken in een team zijn uiteraard bij de vereisten voor deze sport. Breng stevige sportkledij mee en een paar voetbalschoenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier