Gerd Devos wint In Flanders Fields marathon en mag vieren in Ieper

Gert Devos had ongeveer 30 seconden voorsprong op zijn dichtste achtervolger. © MD
Redactie KW

Gerd Devos uit Dentergem heeft de In Flanders Fields marathon van Nieuwpoort naar Ieper gewonnen in en tijd van 2u35′. Dat is meteen 5 minuten sneller dan vorig jaar toen hij vierde eindigde.

Gert Devos was ruim 30 seconden sneller dan Joris Moeyaert uit Langemark. Derde werd Heulenaar Lieven Vandeweghe. Er namen 600 lopers deel aan deze 17de editie.

Van bij de start vormde zich een kopgroep met daarin Gerd devos, Joris Moeyaert, Lieven Vandeweghe, Bjorn Voet en Kris Goemare. Na 30 km liepen Gerd Devos en Joris Moeyaert samen aan de leiding. Gerd Devos versnelde toen een eerste keer en Joris Moeyaert moest passen. De Langemarkenaar keerde wel terug en kon aan Steenstraete weer aansluiten. Maar op 4 kilometer van de aankomst versnelde Gert Devos nog een tweede keer en moest Joris Moeyaert definitief passen.

“Door de afwezigheid van Nico Serroen die gisteren het WK 100 km liep zag ik mijn kans schoon om hier te winnen”, staat de Dentergemnaar ons te woord. “Ik was de voorbije week echter verkouden en had niet meer echt gehoopt op deze eerste plaats.” Het was de derde marathon voor de Dentergemnaar.

Na Zwalm, waar hij tweede werd, eindigde hij 53ste in Rotterdam. Vicky Liekens uit het Antwerpse Lille won bij de vrouwen in een tijd van 3u16′.

Deze 17de editie van de IFF-marathon kende een mindere opkomst dan de voorbije jaren. Vorig jaar werden er nog 1000 finishers geteld. De organisatie kijkt nu uit naar 2018, want dan zal de 20ste editie gelopen worden. Dat jaar viert organisator André Migneau ook zijn 60ste verjaardag en wordt het herdenkingsjaar 14-18 afgesloten. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier