Geen WK-finale voor Sven Decaesstecker op de 100 meter rugslag

Sven Decaesstecker werd dinsdag achtste op zijn favoriete nummer, de 200 meter wisselslag. © Parantee/Frank Van Hollebeke
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Op het WK voor zwemmers met een beperking zwom Sven Decaesstecker donderdagmiddag in de reeksen van de 100 meter rugslag.

Het WK zwemmen in het Schotse Glasgow was er eentje in mineur voor de 30-jarige Sven Decaesstecker uit Kortemark. De zwemmer, die uitkomt in de klasse SM10, kwam dinsdagavond niet verder dan een achtste plaats in de finale van de 200 meter wisselslag. Nochtans pakte hij twee jaar terug nog brons in deze discipline. Een doorn in het oog was ongetwijfeld de deelname – met een nieuw Europees record als resultaat – van enkele Oekraïense zwemmers, waarvan vermoed wordt dat ze geen echte handicap hebben.

Geen revanche op de 100 meter rugslag

Op donderdag kreeg de Kortemarkse paralympiër een kans op revanche bij de 100 meter rugslag. Normaal ligt dit nummer hem minder dan de 200 wisselslag, maar vorig jaar veroverde hij er toch knap een bronzen EK-medaille. Die stunt kon hij op het WK in Glasgow niet herhalen. Met zijn tijd van 1’05″82 was Decaesstecker vijfde in zijn reeks, wat niet volstond voor een plaats in de finale.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier