Geen West-Vlaamse clubs in finale beker van België minivoetbal

Jong CBL Kortrijk, met zwarte shirts, was niet opgewassen tegen de bezoekers uit Drongen. (Foto LLV)
Christof Decraene

In de halve finale van de beker van België verloor Jong CBL Kortrijk van Drongen terwijl Kortemark het onderspit dolf tegen Deftinge.

De partij tussen Jong CBL Kortrijk en OH Drongen verliep in het eerste quarter erg gesloten. Alleen met een afstandsschot kon CBL-doelman Stephen Malfait geklopt worden. In de tweede periode stelde Kortrijk op schepcorner gelijk, maar ook de bezoekers zetten een cornerbal om en net voor de rust werd het zelfs 1-3. Meteen na de rust gaf Kenneth Neve de thuisploeg weer hoop met de aansluitingstreffer, maar de bezoekers scoorden op het einde van de derde periode de 2-4. In de slotperiode probeerde Kortrijk de bakens nog te verzetten, maar toen de bezoekers slecht verdedigen twee keer afstraften, brak de veer bij de thuisploeg en kreeg zij uiteindelijk nog een zware nederlaag aangesmeerd (2-10).

Kortemark moest het onderspit delven tegen San Siro Boys Deftinge. Deftinge liep snel 3-0 uit waarna Delacluse op schepcorner de 3-1-ruststand op het bord zette. Na de pauze leek Deftinge vrij spel te krijgen want via 5-1 werd uitgelopen tot 7-2. De match leek gespeeld, maar plots schoot de Kortemarkse machine in gang en via drie keer Noppe en Delacluse stond het plots zowaar 7-6. Meer stak er echter niet meer in voor de West-Vlamingen, die daarna nog een achtste tegengoal moesten slikken.

Select Cup

Vrijdagavond stonden ook de kwartfinales van de Select Cup op het programma. Cappuccino Waregem, de leider in derde nationale, liet zich verrassen door kernploeg Van Damme/Blaf Berlare (5-6). Ook De Zotte Mutse Brugge werd geëlimineerd na cornerballen tegen Ghent United. (CDW)