Geen West-Vlaams succes in Zwinstedenloop

19/03/17 om 21:17 - Bijgewerkt om 21:16

In Sluis waren zondag heel wat provinciegenoten te gast voor een deelname aan de 24ste Zwinstedenloop.

Geen West-Vlaams succes in Zwinstedenloop

Het podium bij de heren 21 km. © ACR

Er was in het grensstadje een deelname van circa 1.200 lopers. Droog weer met af en toe wat zon en een zeer strakke wind waar de lopers vooral op de terugweg rekening moesten mee houden. Het evenement, met start en aankomst nabij de Markt, bestond uit een Kids Run, 5 km of 10 km op het grondgebied van Sluis. Als hoofdnummer was er de halve marathon, met een parcours dat over de grens langs de vaart tot in Oostkerke nabij Damme liep en terug.

De wedstrijd over 21 km werd gewonnen door de Waal Benjamin Barbier. Hij kwam na een spannende wedstrijd in 1:10'21'' over de meet. Dat was 24 seconden sneller dan Oost-Vlaming Ward Oosterlinck. Zijn provinciegenoot Stijn De Vulder werd derde in 1:11'07''. Andere West-Vlamingen in de top tien: Karel Moerman vijfde, Dries Depoortere zesde, Jimmy Bultinck zevende, Gerd Devos achtste, Frederick Colpaert tiende.

Het podium bij de dames 21 km.

Het podium bij de dames 21 km. © ACR

Bij de dames won de Nederlandse Anjolie Engels-Wisse uit het nabijgelegen Middelburg. Zij had met 1:22'33'' een ruime marge van anderhalve minuut op Annelies Deketelaere uit Hooglede. Annemie Danneels uit Knokke-Heist werd derde in 1:24'22''. Veronique Coene finishte als vijfde, Gwendolyn De Deyne werd zesde, An-Sofie Claeys achtste en Isabel Vermeulen tiende.

Op de Tien van Sluis was Oost-Vlaming Sander Verminck sneller dan Bruggeling Stein Vinck. Bij de dames ging de zege naar Charline Vanneste uit Meulebeke voor de Nederlandse Frédérique Versluijs en de Brugse Els Raes.

Op vijf van Sluis moest Waregemnaar Bart Verkaemer Daan D'Hondt laten voorgaan. De Brugse Josephine Rondelée moest bij de dames met Sara Coulembier, Cato Cassiers en Hannelore Willem, drie triatleten van het No Limit Team uit het zuiden van onze provincie, voor haar dulden.

(ACR)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!