Geen rol van betekenis voor Mathias Vosté op WK shorttrack

Redactie KW

Bruggeling Mathias Vosté schaatst tijdens het WK shorttrack in Moskou in de achterhoede. Vosté mag hopen op de 1.000 meter, want een goede prestatie op de slotdag kan het toernooi voor de Belgische shorttracker een beter aanzien geven.

In de plaatsingsraces eindigde de 20-jarige Bruggeling zowel zaterdag zowel op de 500 als de 1.500 meter als derde. In de eindrangschikking leverde hem dat respectievelijk de 34ste en de 28ste plaats op. In het algemeen klassement bezet Vosté van de 41 shorttrackers de 34ste plek.

De enige Belgische schaatser in Moskou was al lang omgekleed toen de Rus Semen Elistratov (1.500 meter) en de Chinees Dajong Wu (500 meter) de finaleraces wonnen. Op hun afstand mogen zij zich wereldkampioen noemen. Elistratov voert na twee dagen het algemeen klassement aan, voor Wu en de Nederlander Sjinkie Knegt.

Opmerkelijk in de Russische hoofdstad, waar kritiek wordt gehoord op de onveilige ijshockeyboarding langs de rand van de 111-meterbaan, zijn de bescheiden verrichtingen van de Zuid-Koreanen. In dat land is shorttrack een belangrijke tak van sport, die zelfs in scholen wordt onderwezen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier