Geen maat op Stijn Fincioen op 16e Kerstcorrida in Langemark

De Kerstman feliciteert het podium bij de mannen Davy Stieperaere (tweede), winnaar Stijn Fincioen en Boezingenaar Bjorn Voet (derde) en de snelste dame, Charline Vanneste. © RB
Redactie KW

Zondagmiddag vormde Langemark-Poelkapelle opnieuw het decor voor een heuse sportkermis. Het Bakelandt loopcriterium kreeg met de 16e Kerstcorrida een schitterende slotmanche.

Het zachte winterweer met een stralend najaarszonnetje maakten het erg aangenaam voor de toeschouwers en sporters. Er verschenen ze met 52 deelnemers bij de jeugd, 164 joggers en 320 corrida lopers dik 530 sportievelingen aan de start. Het joggen schreef Woumenaar Pieter Vanroose op zijn naam terwijl Julie Voet bij de dames met de bloemen mocht zwaaien. De Kerstcorrida zelf werd voor de vijfde maal op zestien edities een kolfje naar de hand van Stijn Fincioen die een goed lopende maar grieperige Davy Stieperaere achter zich liet. De Boezingenaar Bjorn Voet vulde de resterende podiumplaats in. De Meulebeekse Charline Vanneste won het vertoon bij de dames en liet de goed lopende Ilse Geldof achter zich.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier