Geen finale voor Alexander Doom op WK juniores in Polen

25/07/16 om 21:15 - Bijgewerkt om 21:15

Op de voorlaatste dag van het wereldkampioenschap voor juniores in het Poolse Bydgosczsc is het Belgische kwartet van de 4 x 400 meter er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale.

Net voor het middaguur mocht Alexander Doom in de startblokken voor de eerste van vier rondes die de 'Belgian Junior Tornados' moesten afleggen. Alexander Doom liep sterk en volgde net op de atleet van de Verenigde Staten. Hij gaf de stok in derde positie door aan Julian Cobbaert. De tweede Belgische loper kwam dan knap naar binnen vanuit baan negen en hield goed stand. Ook hordenloper Dylan Owusu liep een goede wedstrijd zodat bij de laatste stokwisseling de Belgische ploeg in vierde positie liep met nog altijd uitzicht op kwalificatie voor de finale. De laatste loper Gerbrand Huts deed er in zijn baanronde nog alles aan om derde te worden - goed voor een finaleplaats - maar dat lukte helaas nipt niet. Met 3'10?78 hadden ze ook niet genoeg om door te gaan met de snelste verliezende tijden. Geen finale dus voor het Alexander Doom en zijn kompanen, maar wel de snelste Belgische tijd sinds 10 jaar.

(FD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!