Geen finale op EK voor schutter Emma Vandevyvere

Redactie KW

Op het EK sportschieten in het Nederlandse Arnhem heeft Emma Vandevyvere (19) uit Oostkamp zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de finale van de luchtgeweercompetitie vanaf 10 meter bij de junioren.

Emma, net als haar broer Jelle, lid van de Leieschutters in Gent en Vossenhul in Knokke-Heist, totaliseerde na vier schietbeurten 402,5 punten en werd hiermee 58ste op 67 deelnemers. Alleen de beste acht stootten door naar de finale. De Britse Senaid McIntosh zette met 415,3 punten het beste resultaat neer in de kwalificaties.

“De achterstand met de grote schietlanden qua opleiding, begeleiding, voeding, mentale coaching en accommodatie wordt steeds groter”, vindt Emma’s vader Jan Vandevyvere. “Zonder extra financiële input zal het niet makkelijk zijn deze situatie te veranderen.”

De score 402,5 levert Emma wel een internationale selectie voor de Belgische ploeg.”

Manon Claessens uit Middelkerke (lid Nieuwpoortse Wapensportkkring) neemt op vrijdag 6 maart op het EK deel met luchtgeweer bij de dames.

Jelle Vandevyvere was na zijn Belgische titel in Brugge oorspronkelijk ook geselecteerd, maar heeft zijn plaats in december met enkele tienden terug verloren.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier