Geen finale 100m schoolslag voor Fanny Lecluyse: “Globaal wel tevreden”

© BELGA
Redactie KW

Fanny Lecluyse is er dinsdag op het EK zwemmen in Berlijn niet in geslaagd een ticket voor de finale van de 100 meter schoolslag te bemachtigen.

De 22-jarige werd pas achtste en laatste in haar halve finale. Met 1:08.89 zwom ze wel een nieuw persoonlijk record, haar chrono was de zestiende en laatste van alle halvefinalisten.

Bij de start had ze een 1:08.50 in het hoofd. “Een persoonlijk record was het eerste doel waarbij ik graag in de buurt van de 1:08.50 had uitgekomen. Dat zou mij nog een beter gevoel gegeven hebben richting 200m schoolslag, die ik donderdag zwem. Maar globaal ben ik tevreden. Ik wil nog niet te ver vooruitblikken om me zelf geen onnodige druk op te leggen. Stap voor stap wil ik progressie maken.”

Lecluyse, die donderdag ook nog de 200m school zwemt, had zich eerder op de dag met de veertiende tijd van alle deelnemers (1:08.97) voor de halve finales geplaatst. De snelste tijd van alle halvefinalisten kwam op naam van de Deense Rikke Möller Pedersen (1:06.34). Voor een plaats in de finale had Lecluyse minstens 1:07.84 moeten zwemmen.

Emmanuel Vanluchene werd eerder op de dag uitgeschakeld in de reeksen van de 200m vrij.

(bel/foto archief belga)