Geen Emma Plasschaert op open Belgisch kampioenschap in Nieuwpoort

© BELGA
Redactie KW

De European Region of International Laser Class Association houdt de vierde van haar in totaal acht Europacup-wedstrijden van 1 tot 3 mei in Nieuwpoort.

Er zijn drie laser-categorieën: Laser 4.7 (4,7 m² zeiloppervlak juniors), Laser Radial (5,76 m² zeiloppervlak) en Laser Standaard (7.06m² zeiloppervlak) zowel in dames- als in herenrangschikkingen. Meer dan 75 deelnemers uit twaalf verschillende landen zullen de Noordzee met haar karakteristiek wind-, golfslag- en stromingspatroon trotseren om de titel in één van de acht reeksen.

De West-Vlaamse kandidaten: in de Laser 4.7 Kirsten Bultynck (WOS Oostende), Simon De Gendt (VVW IO Oostende), nouk Geurts (IO), Pepijn Orbie (IO), Liezen en Daan Ravelinghien (WOS), Nicolas Sahin (VVW Nieupoort), Lennert Steelandt (WOS), Alex Versluys (IO) en Jasper Vandaele (WOS). De meeste van deze jongeren kwamen dit jaar of eind vorig jaar uit de optimistklasse en zijn zich aan het inwerken op de laser.

In de Laser Radial-klasse: Piet Jan Bultynck (WOS), Lother De Bruyckere (IO), Joachim D’Hondt (IO), David Labrouche (IO) die vorig jaar Belgisch kampioen in de 4.7 klasse werd.

In de Laser Standard-klasse nemen Wannes Van Laer (Oostendenaar, zeilend voor Brussels Yacht Club) en Lothar Debruyckere (IO) deel.

Emma Plasschaert en Maité Carlier nemen op het Gardameer aan een Eurosafwedstrijd deel.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier