Frontrun in Passendale blijft groeien

© ZB
Redactie KW

Het wordt stilaan een vaste traditie in het kaasdorp dat er op de tweede zondag van juli een stratenloop over diverse afstanden gehouden wordt door de straten van de gemeente.

De organiserende Gezinsbond mag tevreden terugblikken op de editie van afgelopen zondag waarbij niet minder dan 290 deelnemers te noteren vielen. Er was dan ook niets aan het toeval overgelaten om de veiligheid van de lopers te garanderen. Zowel recreatieve als geoefenden atleten kwamen aan de start onder een loodzware zon aan het voetbalveld van FC Passendale. Om 14 uur stipt werd de eerste reeks gelopen over een afstand van 300 meter, gevolgd door de 600 en 900 meter, waarbij iedere deelnemer een ijsje en een medaille mocht ontvangen.

De grote wedstrijden starten gezamenlijk voor een afstand van 5,5 of 9,5 kilometer, waarbij de aankomst via elektronische weergave werd geregistreerd. Ondertussen konden de kinderen genieten van kinderanimatie en was het gezellig keuvelen voor de meereizende supporters op het open terras aan de aankomstlijn. Iedere deelnemer keerde huiswaarts met een pakket groenten en fruit en de lopers konden ook nog tal van mooie prijzen winnen via een gratis tombola.

(ZB)