Frederik Van Lierde wint voor vierde keer in Nice

Redactie KW

Van Lierde toonde zich de beste na 3,8 km zwemmen in de Middellandse Zee, 180,2 km fietsen (met ruim 2.000 hoogtemeters) en een marathon (op de Promenade des Anglais).

Frederik Van Lierde (38) kon in het water van de Middellandse Zee lang het tempo van leider Denis Chevrot volgen en begon als derde aan de fietsproef, op amper zestien seconden van de Fransman. Na tien kilometer nam de triatleet uit Menen het commando over. Het parcours door de Maritieme Alpen was loodzwaar, met maar liefst 2.000 hoogtemeters, maar Van Lierde kon zijn voorsprong toch stelselmatig uitbouwen. Enkel de Australiër Cameron Wurf kwam tijdens de laatste kilometers in het fietsen nog opzetten, maar moest die inspanning tijdens de marathon bekopen.

Van Lierde, die even verzorging nodig had nadat hij tegen een doucheknop was gelopen in de verfrissingzone, liep op de Promenade des Anglais solo naar de overwinning. Hij finishte in 8u31’31”. Het is na 2011, 2012 en 2013 zijn vierde triomf in Nice. De Italiaan Alessandro Degasperi werd op 4’47” tweede, de Fransman Denis Chevrot derde op 8’11” van Van Lierde. Een heuse opsteker na zijn pech eerder dit seizoen, waarbij hij werd overvallen in Zuid-Afrika. De beste Belgische triatleet startte met ambitie in Nice, maar zit ook al met Hawaï in het hoofd, want daar wil hij absoluut top zijn.

(ACR – foto Instagram)