Frederik Van Lierde wint Ironman in Vichy

Frederik Van Lierde hier aan de winst in Nice © BELGA
Redactie KW

West-Vlaams triatleet lijkt klaar voor Hawaï.

Frederik Van Lierde (38) won een goede maand geleden in Nice de Ironman op de volledige aftstand en heeft in Frankrijk nu ook de Ironman 70.3 aan zijn palmares toegevoegd. De wedstrijd had zaterdag plaats met 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen.

Ruime voorsprong

Van Lierde kwam als vierde uit het water met een achterstand van veertig seconden op de eerste, de Zwitser Manual Küng. Tijdens het fietsen kon de triatleet uit Menen veel van zijn achterstand goedmaken. Hij kreeg het gezelschap van de Duitser Andi Boecherer en de Fransman Antony Costes. Van Lierde en Boecherer namen in het tweede deel van de fietsproef het meeste initiatief en kwamen met slechts een verschil van vier seconden tussen hun beiden bij de laatste wissel aan. Küng volgde al op drie minuten. Na acht kilometer lopen kon Van Lierde een versnelling maken en moest Boecherer hem laten gaan. Frederik finishte in 3u46’02” voor Boecherer op bijna drie en een halve minuut.

De Ironman 70.3 van Vichy op de halve afstand was voor Van Lierde, als een specialiste op de lange afstand, de laatste voorbereidingswedstrijd of intensieve training richting Hawaï, op 14 oktober. Daar wil hij opnieuw een gooi doen naar de wereldtitel. Vorig jaar werd hij er tiende na een discutabele tijdstraf.

Zondag heeft in Vichy nog de Ironman over de volledige afstand plaats, met aan de start en dan vooral bij de age-groupers diverse provinciegenoten.

(ACR)