Frederik Van Lierde achtste in Ironman van Hawaï

© BELGA
Redactie KW

Triatleet Frederik Van Lierde is er niet in geslaagd om zijn wereldtitel op de volledige afstand te verlengen.


© BELGA

De 35-jarige Menenaar leek in de Ironman van Hawaï lange tijd af te stevenen op zilver, maar moest zich finaal tevreden stellen met de 8ste plaats. De winst ging naar de Duitser Sebastian Kienle.

De race verliep aanvankelijk nochtans zoals gewenst voor de winnaar van vorig jaar. Met de kopgroep kwam Van Lierde uit het water, terwijl concurrenten als Marino Vanhoenacker en Sebastian Kienle al meerdere minuten moesten toegeven. Op de fiets voerde de Duitser echter een indrukwekkend staaltje krachtpatserij uit, want na 180 km begon hij met ruim vier minuten op zijn dichtste achtervolgers aan de afsluitende marathon. Vanhoenacker volgde als derde op minder dan vijf minuten, Van Lierde moest bij de tweede wissel al ruim acht minuten toestaan.

Frederik Van Lierde achtste in Ironman van Hawaï


© BELGA

In de beslissende marathon verzwakte Kienle niet. Van Lierde leek een hele tijd af te stevenen op de tweede plaats, maar kreeg in de laatste tien kilometer met krampen af te rekenen. Vanhoenacker viel in de slotfase nog weg uit de top tien. Hij liet inmiddels weten nooit meer aan de start in Hawaï te zullen staan.

De prestaties van de andere West-Vlamingen:

Yves Depoorter: 115de algemeen, 4de in age group (9u27’04”)

Wout Moreel: 149ste algemeen, 32ste age group (9u32’23”)

Jan Stockman: 207de algemeen, 12de age group (9u39’00”)

“Mijn missie is volbracht. Wat een dag met die wind. Mijn zwemnummer was voor mijn doen goed en daarvoor wil ik zwemcoach Stefaan Obreno bedanken. Op de fiets heb ik alles gegeven en in de marathon was het volhouden. Nu is het gedaan met triatlon…”

Dave Lietaert: 473ste algemeen, 99ste age group (10u07’47”)

Bram Deruyck: 517de algemeen, 108ste age group (12u12’11”)

“Mijn doel is binnen.”

Sophie Van Biervliet: 1042ste algemeen, 25ste age group (11u16’13”)

“In het zwemgedeelte had ik een goed gevoel, maar klokte ik geen goede tijd. Op de fiets stond er enorm veel wind van begin tot einde. In de marathon heb ik afgezien, eveneens van begin tot einde. Maar ik ben niet ontgoocheld, want ik ben er geraakt zonder te wandelen, op doorzettingsvermogen en wilskracht.”

Willem De Jonghe: 1431ste algemeen, 54ste age group (12u18’56”)

Norbert Hallemeesch: 1818de algemeen, 19de age group (14u51’34”)

“De zwaarste ooit. Nu wil ik genieten.”

(TVB – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier