Frederic Huyghe (St.-Georges) grijpt net naast tornooiwinst voor eigen volk

Alle finalisten van de Capelle Beker dat door TC Saint-Georges werd georganiseerd. (Foto KDS)
Redactie KW

Op het open tennistornooi van KTC Saint-Georges strandde thuisspeler Frederic Huyghe (C+30/4) bij de Heren 6 op een zucht van de eindzege.

Frederic legde in het tornooi van zijn eigen club een knap parcours af. Hij knokte zich met sprekend gemak en zonder setverlies tot in de finale. Daarin moest hij in twee sets (6/3 en 7/6) de duimen leggen tegen Nicholas Samyn van TC Yper. Van ontgoocheling was achteraf geen sprake. “Ik ben heel blij dat ik tot in de finale raakte”, klinkt Frederic nuchter. “Ik neem niet vaak deel aan tornooien, maar gebeurt het toch, dan het liefst tot het einde. (lacht) Liever vijf keer de finale spelen en verliezen, dan er meteen uit liggen. De finale kon trouwens alle kanten uit. Nicholas won verdiend de eerste set, maar set 2 was een dubbeltje op zijn kant. En als je vorige tornooi dateert van twee seizoenen geleden, dan kan je niet ontgoocheld zijn.”

Geheim wapen

De 42-jarige Wervikaan pakte op het tornooi van Saint-Georges nog eens uit met zijn geheim wapen: serve and volley. “Bij de Heren 6 verwacht niemand dat je zo aanvallend speelt. En omdat de tweede service bij laag geklasseerde spelers veel zachter is, maak ik snel het verschil aan het net. In de finale tegen Nicholas ging het minder vlot. Hij speelde slim en pakte regelmatig uit met een goede passeerslag.”

Als je vorig tornooi al van twee jaar geleden dateert, dan ben je niet ontgoocheld als je tot in de finale raakt

Ondanks een sterke prestatie voor eigen volk wordt het voor Frederic geen drukke tenniszomer. “Eerlijk? Ik heb het meer voor padel. Die sport is iets toegankelijker. Om beter te worden in tennis moet je veel lessen volgen. Voor padel niet. Maar ik sluit niet uit dat ik deze zomer nog eens mijn tennisracket bovenhaal voor een dubbeltornooitje met vrienden.”

Frederic volgde in het verleden succesvol de opleiding tot interclubleider en scheidsrechter. Af en toe komen die diploma’s nog van pas. “Op het tornooi van Saint-Georges leidde ik enkele wedstrijden van de Heren 2 en Dames 3 in goede banen. Ik doe dat met veel plezier. Tenminste, als de spelers niet te veel zagen.” (lacht) (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier