Freddy Loix wint voor de elfde keer Kenotek Ypres Rally

Freddy Loix won nog maar eens de Rally van Ieper. © EF
Filiep Masselin
Filiep Masselin Rallymedewerker KW

Fast Freddy is er in geslaagd voor de elfde keer de Kenotek Ypres Rally te winnen. Net als vorig jaar liep het niet van een leien dakje, maar de Limburger bleef geduldig en liet zich op geen enkele fout betrappen.

De concurrentie moest een voor een de handdoek werpen. Die concurrentie kwam dit jaar vooral van Franse zijde. Vrijdagavond moest Loix zijn meerdere erkennen in Bryan Bouffier die vier snelste tijden liet optekenen en als leider de eerste dag afsloot. Bouffier verdween zaterdag van het strijdtoneel toen eerst het differentieel brak en daarna de versnellingsbak de geest gaf.

Daarna begon het festival van Stephane Lefebvre. Het jonge Franse talent was zaterdagmorgen vier keer op rij de snelste en naderde met rasse schreden op Freddy Loix. Maar op de proef van Hollebeke begaf de motor van de Citroen en kon Loix onbedreigd naar zijn elfde zege rijden.

Kris Princen werd uiteindelijk tweede en dat blijkt al het hele seizoen het hoogst haalbare voor de Peugeot-piloot. De derde podiumplaats was voor Bernd Casier. Dankzij een snelste tijd op de allerlaatste klassementsproef ging de Bellegemnaar nog voorbij Verschueren. Claudie Tanghe zorgde er voor dat het succes van Floral Racing compleet was, want hij parkeerde zijn Fiesta R5 op de achtste plaats en werd daarmee de tweede West-Vlaming.

In de groep N ging de zege naar Filip Pyck. Nadat de Hongaar Erdi aan de kant moest met een kapotte motor was de Poperingenaar zegezeker en haalde hij het voor Bert Coene. FM

De uitslag :

1. Loix-Gitsels

2. Princen-Kaspers

3. Casier-Vyncke

4. Kobus-De Wild

5. Verschueren-Hostens

6. Tsjoen-Chevaillier

7. Tarabus-Trunkat

8. Tanghe-Cuvelier

9. Demaerschalk-Eelbode

10. Tlustak-Kucera