Freddy Loix op weg naar eindoverwinning

Bouffier heeft momenteel nog de leiding in handen. (Foto DM)
Filiep Masselin
Filiep Masselin Rallymedewerker KW

De vierde omloop met klassementsproeven te Kemmel en Hollebeke zorgde voor een kantelmoment in de rally.

Craig Breen, tot dan toe leider, reed eerst lek in Hollebeke en kreeg daarna zijn motor niet meer aan de praat aan de stopcontrole. Zo kwam Bryan Bouffier aan de leiding, maar hij heeft slechts vier seconden voorsprong op Freddy Loix. Loix liet deze morgen de vering van de nieuwe Skoda Fabia R5 zachter afstellen en is nu duidelijk op jacht naar de leider. Bij de achtervolgers noteerden we vooral kommer en kwel. De Franse belofte Lefebvre reed lek en verloor niet alleen drie minuten maar ook alle kansen op een podiumplaats. Kris Princen verging het nog erger. De Limburger voelde zich vannacht onwel en na doktersadvies kreeg hij startverbod wegens een te lage bloeddruk. Kortrijkzaan Bernd Casier leek klaar voor een podiumplaats, maar ging in Hollebeke van de weg en gaf op.

Streekpiloten delen in de brokken

Onze streekpiloten kregen ook hun deel van de pech te verwerken:

Bjorn Deruyter uit Beselare: koppeling kapot op KP Watou en opgave, Stefaan Prinzie uit Houthulst: in de gracht op KP Reninge, verloor meer dan twintig minuten en staat nu allerlaatste, Victorien Heuninck uit Wervik: in de gracht op KP Watou maar kan zijn weg verder zetten, Vincent Vermeeren uit Moorslede: wielbouten afgebroken op verbindingsrit en opgave, Hans Depla uit Roeselare: twee maal lek vooraan en een minuut tijdsverlies, Didier Duquesne uit Aalbeke: in de gracht in Watou en tegen dranghekken in Kemmel, maar hij kan zijn weg verder zetten en Claudie Tanghe uit Wervik: veel tijdsverlies bij vervanging alternator, gevolgd door opgave. We zouden bijna vergeten dat er ook goed nieuws te rapen valt : Pittemnaar Xavier Lannoo is momenteel de enige West-Vlaming die leider is in zijn klasse en dat bij zijn debuut in Ieper.

Met nog vijf klassementsproeven te gaan vraagt iedereen zich af of Bouffier kan weerstaan aan de aanvallen van Freddy Loix. Is Loix op weg naar zijn tiende zege te Ieper? Het lijkt er steeds meer op.

(FM – foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier