Freddy Loix kan Omloop van Vlaanderen voor de derde keer winnen

© BELGA
Redactie KW

Vrijdagavond start in Roeselare het tweede luik van het BK rally 2015. Tien weken na afloop van de rally van Ieper pikt de Omloop van Vlaanderen, de zevende manche van het seizoen, de draad opnieuw op.

Freddy Loix (?KODA Fabia R5) won in dit seizoen al vier wedstrijden (Haspengouw, TAC, Sezoens, Ieper) en heeft in de tussenstand van het BK een stevige voorsprong op eerste achtervolgers Guillaume Dilley (Citroën DS 3) en Vincent Verschueren (Citroën DS 3 R5).

Loix kan in Roeselare zijn derde titel op rij pakken. “Dat kan inderdaad maar dan moet ik hopen op pech van mijn rechtstreekse concurrenten en daar hou ik niet van. Ik win een titel liever in de wedstrijd in plaats van dat één van hen pech zou krijgen. Dat is voor niemand leuk. Kiezen tussen of de titel of de zege wil ik niet. Ik ga voluit voor de zege en als dan zou blijken dat ik daardoor ook de titel zou pakken dan zou dat fantastisch zijn. Maar eerlijk, we zijn op dit moment niet bezig met de titel.”

Loix won de rally in 2013, Kris Princen (Peugeot 208 T16) vorig jaar. Na afloop van de rally van Ieper was er twijfel of Princen en Peugeot België-Luxemburg hun programma zouden verder zetten maar die twijfel is nu helemaal verdwenen. Beide partijen gaan door. “Dat is schitterend”, zegt Kris Princen. “Zo dragen we toch bij tot de spankracht van de Belgische titelstrijd. Ik ben heel blij dat ik mijn programma kan afwerken vooral omdat onze laatste wedstrijd samen, de Rally van Ieper in juni, een wat bittere nasmaak had nagelaten omdat ik om medische redenen moest opgeven.”

Naast Loix en Princen zijn er nog een rist outsiders voor het podium met Vincent Verschueren, derde in de tussenstand van het BK, als belangrijkste.

De rally Omloop van Vlaanderen start op vrijdagavond. Dan worden er drie KP’s gereden. Het zwaartepunt van de rally ligt op zaterdag met nog eens vijftien ritten, goed voor in totaal 187,29 km racen tegen de tijd.

(BELGA)