Fransman wint BK kwarttriatlon in Izegem

Het podium van het BK kwarttriatlon. © WC
Redactie KW

Met een soms schuchter, maar warm zonnetje vond het BK kwarttriatlon in Izegem plaats.

‘s Morgens was het nog even alle hens aan dek door het onweer, maar ook de jeugdwedstrijden konden op tijd starten. De Izegemnaar en vele anderen tekenden zoals gewoonlijk opnieuw present voor dit schitterend evenement.

Tijdens het BK was de Fransman Dylan Magnien uiteindelijk de beste van het pak in 1u52’29. De Belgische titel ging ietwat verrassend naar Leuvenaar Arthur De Jaegher, die 25″ moest prijsgeven en uiteindelijk tweede, maar eerste Belg werd. Hij had 48 seconden voorsprong op nog een youngster, Antonio Hernaert uit Sint-Katelijne-Waver, die het op zijn beurt haalde van Tom Suetens van Nijlen, die 21 seconden later over de streep liep. Kasper Lagae van het plaatselijke EFC-ITC werd meer dan verdienstelijk tiende Belg in 1u56’03”.

Bij de vrouwen was de Belgische titel weggelegd voor Valerie Barthelemy uit Antwerpen in 2u08’27”. Zij was een kleine minuut sneller dan Sofie Hooghe uit Heestert. Katrien Verstuyft uit Mortsel werd derde en een meer dan verdienstelijke Ine Couckuyt van EFC-ITC legde beslag op de vierde plaats in 2u11’47”.

(PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier