Fransman Beaurin wint Grote Steeple Chase van Vlaanderen in Waregem

Het Franse paard Taupin Rochelais heeft dinsdag voor de vierde keer op een rij de 4.600 meter lange Grote Steeple Chase van Vlaanderen gewonnen. © BELGA
Redactie KW

Het Franse paard Taupin Rochelais heeft dinsdag voor de vierde keer op een rij de 4.600 meter lange Grote Steeple Chase van Vlaanderen gewonnen, die traditioneel plaatsvindt aan de Gaverbeek in Waregem.

Van bij de start was 11-jarige Taupin Rochelais bij de pinken. Samen met zijn Franse jockey Thomas Beaurin, die de piste kent als geen ander, nam het duo de leiding. Het lichtgewicht in het gezelschap, de 9-jarige Votre Plaisir bereden door Antoine Coupu, kon aanvankelijk gelijke tred houden gevolgd door Défit D’Estruval, de favoriet voor de overwinning.

Na de eerste sprong over de Gaverbeek ging Mat Maker, één van de outsiders onderuit. Dé 5-jarige Défit Estruval nam ondertussen een kleine voorsprong, maar Taupin Rochelais kon zijn plaats naast de koord behouden en liet zijn tegenstrever Défit D’Estruval geen kloof slaan. Bij het uitkomen van de laatste bocht trok jockey Beaurin alle registers open. Défit D’Estruval kwam op tweehonderd meter van de aankomst nog even aandringen, maar de met 76 kilogram zwaarbeladen Taupin Rochelais toonde zich uiteindelijk met een drie kwart lengte voorsprong de beste.

Record in Grote Steeple Chase van Vlaanderen

Voor trainer Patrice Quinton en Ecurie des Dunes is het ondertussen de achtste opeenvolgende overwinning in de Grote Steeple Chase van Vlaanderen. Voor jockey Beaurin is de vierde opeenvolgende overwinning een record in de moderne tijden van de Grote Steeple Chase van Vlaanderen.

De prijs Jacques du Roy de Blicquy, een 4.600 meter lange Steeple Chase ren, die door insiders de kleine Steeple Chase wordt genoemd, werd gewonnen door de 9-jarige Amour du Puy Noir bereden door de Franse jockey Wilfrid Denuault, die na een splijtende demarrage voor de aanvang van de laatste bocht alle concurrentie met elf lengten achter zich liet.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier