Franse dominantie bij wedstrijdbegin Ypres Rally

© BELGA
Redactie KW

Na de eerste wedstrijddag beheersen Peugeot en Citroen de Kenotek Ypres Rally. Craig Breen is de eerste leider en dit ondanks het feit dat hij een handvol seconden verloor door een leeglopende band.

De leider in het ERC heeft 4.6 seconden voorsprong op Bouffier die eveneens wat tijd verloor door een schuiver. Lefebvre volgt als derde op 10.7 seconden terwijl Kris Princen (foto onder) voorlopig beste Belg is op de vierde plaats. Negenvoudig winnaar Freddy Loix moet vrede nemen met de vijfde plaats na wat tijdsverlies door een lekke band rechts voor.

Franse dominantie bij wedstrijdbegin Ypres Rally
© BELGA

De Nederlandse belofte Kevin Abbring was de eerste leider in de rally maar kon het verschroeien de tempo niet volhouden en ging op Wijtschate over de kop.

Beste streekpiloot is Bernd Casier (foto onder) op de zesde plaats. “Dit is beter dan verwacht want de eerste omloop was ik niet erg regelmatig. De tweede omloop was ik erg regelmatig en verloren we alleen wat tijd op de proef van Mesen waar we topsnelheid te kort kwamen.”

Franse dominantie bij wedstrijdbegin Ypres Rally
© BELGA

Didier Duquesne valt als tweede streekpiloot net uit de top-10. “Op de eerste proef, Langemark, schoven nu rechtdoor in een korte rechtse bocht en was onze rally al bijna voorbij. Tijdens de tweede omloop hebben we ons herpakt en draaien we goed mee in de top-10.”

Davy Vanneste staat pas 21e na een slechte start: “Op de proef van Dikkebus kwam een turbodarm los en verloren we meer dan twee minuten. De tweede ronde reden we correcte tijden maar het wordt morgen een lange inhaalrace”, aldus de ontgoochelde Menenaar.

Andere West-Vlaamse pechvogels zijn Bert Coene die op KP2 al aan de kant moest met een defecte turbo en Fredericq Delplace die op KP6 van de weg ging en daarbij twee banden stuk reed en zo niet meer verder kon.

De top-5 zit nog binnen de halve minuut zodat we zaterdag opnieuw een seconden steekspel mogen verwachten.

(FM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier