Francis Vansteenbrugge wint ingekorte Dwars door Grijsloke

27/08/16 om 19:10 - Bijgewerkt op 28/08/16 om 10:39

De 36ste editie van Dwars door Grijsloke werd bij een recordtemperatuur van 33,5 graden gelopen zodat de organisatoren zich verplicht voelden om de 18.9 km loop in te korten tot 12,5 km.

Francis Vansteenbrugge wint ingekorte Dwars door Grijsloke

Francis Vansteenbrugge (midden) uit Zingem de primus. © HDV

Van de 158 starters was Francis Vansteenbrugge uit Zingem de primus. Tweede werd Gert Devos uit Dentergem en derde Stijn Vandevelde uit Otegem. De 36ste Dwars door Grijsloke gaat de geschiedenisboeken in als een broeierig hete editie. Net omwille van die hitte werd de langste afstand (over 18,9 kilometer) met één ronde ingekort waardoor het een race over 12,8 kilometer werd. De organisatie nam die beslissing donderdagavond al. Desondanks vonden heel wat atleten de weg naar de Anzegemse deelgemeente.

Hans Omey zette de loop over 6,7 km naar zijn hand. Arnaud Lecoeuche en Frederic Cappaert vergezelden hem op het podium. Bij de vrouwen was Charline Vanneste de snelste. Zij haalde het voor triatlete Lieselot Bossuyt en Heidi Hertveldt.

De 12,8 km was een kolfje naar de hand van streekloper Francies Van Steenbrugge. Hij hield Gerd Devos en Stijn Vandevelde achter zich. Annelies Deketelaere toonde zich de primus bij de vrouwen. Bianca Serroen en Carline Deseyn bekleedden plaats twee en drie.

(KVV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!