Florian Van Acker zorgt voor derde medaille op Paralympics

Florian Van Acker pakt sowieso een medaille in Rio. © VDB
Redactie KW

Tafeltennisser Florian Van Acker heeft zich zondag op de Paralympische Spelen in Rio geplaatst voor de finale voor mannen in de klasse 11 (verstandelijke beperking).

Hij haalde het in de halve finales na een spannend duel met 3-0 van de Hongaar Peter Palos, de setstanden waren 11-6, 14-12 en 14-12. In de finale, die maandag gespeeld wordt, botst Van Acker op de Australiër Samuel von Einem.

Eerder op de dag verzekerde de jonge Laurens Devos zich in een andere klasse – klasse 9 (hemiplegie of hersenverlamming) – al van een ticket voor de finale en dus meteen ook van minstens een zilveren medaille. De 16-jarige Devos, die nog geen enkele set verloor in Rio, won in de halve finales met 3-0 (11-5, 11-8 en 11-4) van de Spanjaard Juan Bautista Perez Gonzalez en treft in de finale van zondagnacht (1u15 Belgische tijd) de Nederlander Gerben Last.

De gouden of zilveren medailles voor Devos en Van Acker worden de tweede en derde Belgische plak op deze Paralympics. Zaterdag veroverde Marieke Vervoort het zilver op de 400m rolstoelsprint.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier